Posts

Showing posts from July 15, 2012

tips membeli juadah di bazar ramadhan

Assalamualaikum...bulan puasa tak sah kalau tak pergi bazar ramadhan... rasanya tak lengkap bulan puasa tu kalau tak ada bazar ramadhan.. jangan membazir la pulak.. maklum la time puasa...semua nampak sedap.. jadi kali ni nak share tips membeli juadah di bazar ramadhan..
1. survey dulu semua gerai yang ada...berjalan sampai hujung... kalau first time datang,tawaf jika perlu..kalau mula-mula kat belah kanan, kemudian patah balik ke belah kiri...
2. cara yang lebih senang, pergi kat kedai paling ramai orang beratur...confirm kedai yang ramai orang, selalunya yang best kan... tapi...nasib kurang baik la walaupun ramai beratur...tapi hasilnya...tak berape sangat...
3. kalau nak selamat...beli la sikit tapi banyak jenis... contoh macam kuih-kuih...beli kat kedai yang ni sikit, gerai yang tu sikit...jadi dapat la korang cover selera yang semua nak merasa kan..
4.satu lagi tips yang berguna, pergi dah nak betul-betul time berbuka.. time tu..mostly peniaga akan bagi discount half price...dan…

Segmen: Kenangan Ramadhan

Image
Assalamualaikum...sempena bulan yang mulia..nak join segmen ni....

JOM JOIN Kenangan Yang tidak Dapat Dilupakan Dalam Bulan Ramadhan? bila saya hampir terbatal puasa...sebab excited makan tembikai.. ceritanya begini, hari tu...seperti hari puasa yang lain..full house rumah time tu... macam biasa tunggu azan, dengar radio NOGORI FM... sebelum azan, akan dibacakan doa berbuka puasa...entah kenapa time tu... *ngapp* tembikai yang ada kat tangan time tu..lepas tu.... "AKAK!!! Belum lagi laaaa..." adik tegur... "WHAAATTTT???" cepat-cepat lari....muntahkan balik... nasib tak telan lagi... aduyaiii.... selepas kejadian tu, memang lebih peka time berbuka... akibat risau sah atau tak puasa untuk hari kejadian, saya putuskan untuk menggantikannya... lagipun saya tak rugi apa-apa pun...(ayat nak sedapkan hati) korang pun mesti ada kejadian sebegini kan...hehehe...bila terkenang balik peristiwa ni, mesti nak tergelak...
p/s: saya just nak ikut segmen ni je... sebab idea yang …

lappy ku...sentimental ku...

Image
Assalamualaikum semua...salam menyambut ramadhan dari saya ni.. amboi...tajuk entry kali ni sebenarnya tidak ada unsur jiwang-jiwang pun... nak share pasal laptop ku ini yang hampir 3 tahun umur nya.. walaupun kadang-kadang loading terlalu lama, lama sudah tak update antivirus, ada aje yang tak kena dengan laptop ni... tapi...dengan laptop ni..yang telah banyak berjasa..

maksud barang sentimental mengikut definisi diri sendiri:kalau orang kutuk macam mana pun, suruh tukar la..beli baru ke...dah tak heran...sebab sayang punya pasal kan....buat assignmentdan report, tolong analysis kan thesis kawan, layan social network (twitter, facebook) dengar lagu... kalau nak buat list,memang tak cukup rasanya satu entry.. owh..lupa pulak nak cakap jenama apa...jenama yang dah tak berapa nak femus sangat sekarang ni.. BENQ Joybook S32 Series... legend la laptop ni...hehehe..tiba-tiba teringat dengan entry ni..
Komputer Kesayanganku
 apa barang sentimental korang??

movie review : ICE AGE 4

Image