Posts

Showing posts from June 17, 2012

My little sister convocation??

Image
just a picture of her...even I just met her and Aslam (my younger brother), already miss them..


merajuk sebab tak dapat apa yang nak..

Image
Assalamualaikum kepada semua.. semalam telefon dengan atiya, adik saya yang si kecik umur 5 tahun tu la.. selalunya kalau saya call dia tiap-tiap malam dia akan excited, lain pulak malam tu..
"tiya, kenapa tak nak cakap dengan akak..semangat je nak gosip-gosip dengan akak.." "ha? tak ada pape la.." (nada tak semangat) "akak ada buat salah ke? penat ke sekolah tadi? gaduh dengan abang ke?"  (seribu soalan bermain di minda ni)
then, tanya pada bapak...sebab dia pass kan fone kat bapak.. "bapak, nape dengan tiya tu.." saya tanya... "owh tak ada la..sebab bapak tak belikan dia chupa chup tu.." lalu saya menjawab, "larhhh ingat kan hape la.."
ke main lagi dia...merajuk dengan bapak...sampai tak ada mood nak cakap dengan kakak dia...petang nanti belikan dia chupa chup yang wrapper warna biru tu ek tiya... hahaha... sama je yang si kecik, kakak dia pun sama kuat merajuk..hahaha..opss...buat confession lak..lolsss...

Entry [lambat update] : mereka hanya mahu dihargai

Image
Hari Bapa minggu lepas kan?? hahaha...nak update aritu tapi busy...ni pun curi-curi masa sikit buat entry... Bapak ku berkata kepada ku "bertuah la anak-anak laki bapak nak wish Father's Day kat bapak ni ha.."
memahami perasaan bapak ku itu.. dengan kuasa leteran ku hahaha, adik yang berada di UTP menjadi mangsa untuk mendengar ceramah ringkas ku melalui telefon.. antara dialog adik dan saya..
saya : tahu tak bapak touching dengan korang sebab tak wish father's day aritu?? (provokasi) adik : bukan tak nak...tapi kan ada orang cakap tak elok celebrate benda alah tu.. saya : larhhh kita bukan celebrate pun...just cakap kat bapak "bapak..terima kasih sebab menghantar ku belajar, berusaha mencari rezeki untuk kami, bagi kami cukup makan, minum"  adik : ye okay baik-baik..
ha!! siap bagi dialog untuk nak cakapkan.. lagi jadi extra comel, bapak dengan nada gembira, "adik kau tu, cakap "sayang bapak!!" pastu terus letak fone...segan sangat kot hahah…

puas hati bila dapat tolong orang

Image

Nexcare: cara penggunaan nya

Image
Saya terima komen ni dari salah seorang pembaca saya..
maaf tak cerita lebih detail mengenai benda ini...kerana ada hal-hal yang tak dapat dielakkan.. Nexcare ni ala-ala plaster tapi untuk jerawat.. kan kita ada yang jenis nak picit je jerawat, jadi bila guna ni..jerawat tu akan remove sendiri.. jerawat yang dah 'masak' je taw.. Alhamudulillah memang berkesan la.. kebaikan guna nye, bila kita picit jerawat selalunya akan ada parut atau bekas jerwat tu kan..bila guna ni, tiada lagi kesan parut atau bekas jerawat tu..

berapa lama nak letak? sebaik-baiknya semalaman..sebelum tidur tu kan.. best kan?? senang je.... cuba la.. yang saya beli ni 7 keping kan...ada 36 keping tapi harganya pun boleh tahan la mahalnya..