Posts

Showing posts from June 3, 2012

Review the blog with PCB

Image
hye guys...  for today, I'm proudly presenting my review blog with Mr.PCB =) first, we need to put PCB blog header..here we go
Then, I've already follow PCB's blog (a long-long time ago) and his facebook (checked) He asked me, a few questions: 1) Current follower that following this blog : 202 peoples as you can see on top of the blog in the left corner and might become more and more.
2) My Choice Blog is Aesya Zealous'sblog, so go check her out!! Most of her entry, I will be read it, with her cool way of drawing it.. seriously, I mean it.. I'm kinda her secret fan which now is not secret anymore hihihi
3) My expectation in blogging?? I am hoping that I will keep on blogging because that's what I like to do. I won't give up.. Learn a lot new things, make a good connection with people and at the same time I can inspire others to do so..
4) My Anime girl's link: http://anisa-mylife.blogspot.com/ owh before I forgot, you can like on Anime Girl's faceb…

Jadi la professional...

Assalamualaikum kepada semua...tadi review blog Zul Fattah suka pulak dengan entrynya pasal Be Profesional, U are The Leader!!
Pada pendapat saya, setiap kumpulan dalam group assignment terutamanya ada macam ragam yang kita akan lihat.. komunikasi tu penting.. apa yang tak setel, apa yang perlu dibuat.. Setiap individu dalam group tu kena bertanggungjawab..lain cerita kalau ahli-ahli kumpulan jenis tak kisah... ingat-mengingati juga perlu ada....biasa la ada lak yang pelupa ke..mengadu kepada orang lain? tah la... ikut suka individu tu sendiri tapi better tak payah la, tu yang akan ada musuh dalam selimut, gunting dalam lipatan.. masalah bila dalam group dengan kat depan orang lain harus la sama-sama bertindak seperti tak ada apa-apa yang berlaku...tu baru nama nye professional...  dan...suka saya ingatkan... jangan disebabkan orang lain punye bawak ayat-ayat yang tak tentu sahih atau tak...boleh buat kita sesama bergaduh... bila dipikirkan...apalah tak matang nya saya bila pernah me…

#18 Sponteneous Thursday

Image
Assalamualaikum dan hye semua..sharing ayat untuk hari ni..
"....di laman sosial ada banyak jenis ragam orang. Ada yang memang jenis suka untuk motivate orang..ada pula jenis orang tahu untuk down kan orang lain.. even pada waktu pagi-pagi boleh down kan semangat orang...."