Posts

Showing posts from May 20, 2012

tinggal berapa minggu je lagi...

Image
As-salam dan hye2!! tinggal bebrapa minggu je lagi ni bukan la countdown nak cuti atau tarikh nak kahwin atau apa-apa yang menarik...TAPI..tinggal beberapa minggu je lagi dah nak FINAL EXAM..
dan merupakan semester yang terakhir untuk saya mantapkan pointer saya..

        tolak cuti seminggu yang bakal datang ni, tolak study week yang 4 hari tu.. tolak waktu tidur yang melampau.. aduii... memang time management guwa terjejas.. owh dan tidak la akan ku salah kan ber-blogging.. hal ini kerana saya tak banyak update entry sangat pun..

        jadi kepada yang senasib dengan saya...sama-sama la kita berusaha..menaikkan pointer..walaupun ada yang bunyi-bunyi malas+almost give up..sama-sama la motivate kan diri.. just hang in there..we almost done..
banyak-banyak buat latihan, jumpa lecturer, kalau nampak kawan yang dah down...ajak belajar sama.. rajin pergi library.. <in progress semua ni>

siapa cakap basketball tu permainan orang-orang tinggi je??

Image
as-salam kepada semua..  semalam (ahad) saya tengok game basketball untuk SUKOL'12 (Sukan Antara Kolej -UiTM)
antara player yang main mostly kecik-kecik je.. (ayat kasi sedap sikit) tapi lincah diaorang sangat mengkagumkan...bila dapat bola tu,shot tu seriously the best.. susah nak describe dengan kata-kata...stamina diaorang...sangat-sangat kuat...maintain sepanjang game dan owh yea...mereka sesuai di-posisi point guard. .kesimpulannya dari game tu, basketball tu bukan la permainan hanya orang tinggi....
maaf la..saya kalau tengok game basketball, macam budak-budak laki tengok game bola sepak.. menjerit kat court..."tidakkkk...shot...shot!!"  berbaloi jugak weekend ku kali ni, walaupun dari pagi sampai ke malam layan game basketball...sempat jugak lepas kan rindu dengan main basketball...woott~~
selalu berpegang pada ayat ni kalau main game, apa jenis game pun "don't hate the game, hate the player!!" hehehe tu saje dari saya..