Posts

Showing posts from April 15, 2012

Sejak ada Blog...

Image
Assalamualaikum dan hye2.. kali ni entry dilihamkan dari blog Lyssa..


             Lyssa ada point-point dia sendiri.. Saya pun ada jugak..sejak ada blog...ramai lebih mengenali blog ni dari diri ku.. setiap kali jumpa "eh, apa ek nama blog ko??" xpun "awak...anime girl kan??" sebenarnya tak terkejut pun.. sebab parents saya sendiri baca blog saya.. siap pesan "banyak sangat grammatical error entry awak tu" <sort of macam tu>
            Sebab lain nya ni ha memang boleh katakan apa yang berlaku kat sekeliling saya,saya akan update.. suka bercerita sebenarnya.. kes malas nak ulang-ulang,maklum la bukan nya recording tape kan..jadi apa-apa je saya cerita kat sini..
             Dapat kenalan baru tu, of course la.. kawan blogger makin bertambah..cuma belum ada kesempatan nak jumpa,hang out je.. follower?? tipu la kalau tak happy bila follower makin bertambah,tapi frankly speaking...saya lebih suka untuk jaga pembaca tegar saya dengan sehabis baik..…

#33 wordless wednesday

Image
hye everyone..  this remind me of my childhood memories..

teringin nak buat flash mob

Assalamualaikum kepada semua dan hye2...selamat singgah ke blog ni.. hari ni setelah bermesyuarat,akhirnya kami sepakat nak buat flash mob besar-besaran kat fakulti.. macam mana boleh terterbitnya niat nak buat ni... masa event KPO 2012, ada tayangan flash mob.. alarhhh yang kat air port tu...spe yg pernah tgk tu,mesti tahu..
ini adalah plan+angan-angan+impian kalau la saya dapat buat kan...sangat2 la happy saya.. kami satu fakulti ada 13 course, kedua paling ramai pelajar kat UiTM ni..
tadi dah hampir-hampir nak buat dah kat tengah-tengah orang ramai, tapi kang sorang-sorang je menari,mau orang kata tak betul..
kalau jadi,nak dalam 100 orang, open untuk yang berminat...tema: keharmonian pelajar FSKM.. perghhh...memang wildest dream la kalau dpt achieve ni...

fyp?

Image
Assalamualaikum kepada semua dan hye2.. hari ni nak buat entry pasal fyp.. owh..ini bukan la entry nak stress pun,don't worry tak ada pun.. even..course saya memang tak ada final year project pun,hahhaa heaven kan?
orang len dok berhempas pulas nak cari idea, macam-macam rintangan diaorang hadapi.. ada yang kena reject proposal, concept salah last minute, supervisor tak berkenan bila dah banyak buat.. dan macam-macam lagi..
untuk situasi saya pulak,sangat berbeza.. saya membantu kawan-kawan saya yang memerlukan menganalisiskan data.. memandangkan saya ni budak statistik, dan memang data tu dah macam geng.. dah lama jugak buat kerja ni,dari semester 3.. jadi sekarang dah semester 7,ha..do the maths then..
apa-apa pun...sangat suka bila tolong kawan dengan apa yang saya belajar.. jadi kepada semua yang buat fyp tu, chaiyok-chaiyok... motif entry ni?? just want to dedicate this entry for those who struggling for it..