Posts

Showing posts from April 8, 2012

share via tumblr

Image
hye guys...just want to share something with you guys for this weekend..

agree with it??

memahami kalau apa yang kita buat tak dihargai...

Image
Assalamualaikum dan hai kepada semua.. entry kali ni,nak refer pada apa yang kita buat tak dihargai.. contohnya kita penat buat flyers..
dan kemudian tengok flyers yang kita buat tu dibuang ke dalam tong sampah depan mata kita.. apa perasaan kita time tu? nak marah? tak terkata kan?
tu la..saya ada lagi satu prinsip untuk situasi macam ni.. saya akan amik aje flyers tu..bawak balik bilik,dan tak akan buang,apabila tak diperlukan di tempat berlakunya event.. sebab saya memahami perasaan orang yang dah penat buat.. bawak balik bilik,tunjuk kat kawan-kawan..andai kata memang akhirnya  menganggu kawasan kita dan menyebabkan sepah,baru saya buang.. ok ke perangai macam ni?? hehehe... dah macam garbage collector pulak #ops..
ha!! dah amik flyers tu jangan kumpul je.. baca..(refer pada diri sendiri) bukan simpan je...buat koleksi..wokeyh??
renung-renungkan...(mood : membuka minda)

Facebook Messenger at desktop

Image
hye everyone...today want to share something new at my desktop..
so it is much more easier as I don't always log in to facebook but still my friends can contact me through facebook.. sometimes, I just use this..while do my assignment..

terharu dengan ucapan dekan..

Image
Assalamualaikum kepada semua dan hye2... baru je balik dari antara event fakulti di Dewan Agung Tuanku Canselori (DATC) Anugerah Dekan, untuk event ni 2 sem berturut-turut saya hanya dibelakang tabir.. uruskan event..tapi kali ini..saya diraikan..bukan citer anugerah ni saya nak sampaikan.. tapi apa yang disampaikan oleh Dekan kami...
tak ingat ayat keseluruhan tapi yang saya faham apa yang beliau nak cuba sampaikan ialah.. untuk melahirkan FSKM sebagai satu keluarga.. maksudnya dengan ramainya yang golongan yang diberikan pengiktirafan pada malam tadi, maka sama-sama bantu rakan-rakan yang lain untuk majukan diri dari segi akademik mahu pun yang bukan akademik..

jadi kepada kawan-kawan sekelas saya..mahupun siapa-siapa saja yang saya kenal.. meh la yea sama-sama semester ni skor yang terbaik... bukan takat skor je, sama-sama beri pahamkan belajar..insya-Allah..
ucapan terima kasih kepada pihak yang menjayakan event ni.. terkenang time handle event ni semester lepas.. visualisation+…

Segmen: Pencarian Bloglist Cun, Kacak dan Budak Tomei

Image
hye korang... join segmen ni..ditag oleh bloggerZamani.. sangat terharu permulaan ucapan saya...hehehe...tapi dapat blog url dari blogger yayahnasake macam complicated je kan..bukan apa tak boleh nak bukak dari blog Zamani..tu yang cari kat orang lain..
biasa la tujuan segmen supaya boleh blog-walking dengan lebih dasyat lagi wahahaha... dah jadi rutin saya untuk blog-walking ni...betul...tarak tipu punya... saya tak berani nak tag siapa-siapa..sebab takut ada yang tak cukup masa, busy dan sebagainya.. TAPI...haha ada tapi...kalau ada yang bebesar hati nak ikut segmen ni, rasa nak promote dia punya blog boleh2...amat dialu-alukan..
sebelum tamatkan entry untuk segmen ni,banner pun giler awesome+superb hehe ni ringkasan pasal blog anime girl..
tujuan asal buat ni,sebab salah satu lecturer nye assignment.. mulanya kena buat entry semua dalam english..then,abis je sem tu..hahaha terus serious dalam dunia blog ni..dan yea..ni blog yang ketiga kot..disebabkan blog lagi 2 ada masalah teknik…

#32WW: draw graph for QC assignment

Image
hye everyone...another wordless wednesday entry for today
 impressive huh?? me too~~

#31 wordless wednesday