Saturday, March 31, 2012

support EARTH HOUR


hye there... I just want to say..support EARTH HOUR 

31 March, 8.30pm-9.30pm...
my suggestion : gather with your friends or family at this time..
you might end up with have fun activities or...become annual activity to do together..

In year 2008, when I was in Matriculation, my roomate and I have a lot of fun..
we talk..snap pictures..and even have dinner together ate KFC Bucket.. I will never forget that day..

so, come on people...let's turn off the light...yeahhh!!! hihhihi...mood: excited
that's all from me..

#support of Earth Hour and change the world for the better


Friday, March 30, 2012

Segmen: Farah Nak Review Belog Korang


hye... I'm in the house...hahaha...sje nak cheer kan mood sikit..
ni nak join segmen lain dari blogger Farah Alias


mesti dia tengah rajin...ni sebab Farah tengah rajin, review la blog saya yang simple ni..
siapa-siapa nak join segmen ni,meh la sama..
nasib dia ada cakap nak tag orang pun boleh, so dia bg optional..which I most prefer that,thanks ya..
tu aje dari saya... rajin-rajin la review kat sini ek..

#support other blogger segment to create a happy blogging environment



Thursday, March 29, 2012

layan citer Anak-anak Sidek time sekolah dulu


salam kepada semua blogger...dan tak lupa kepada silent reader yang disayangi sekalian..

ni nak tanya ni,ada siapa-siapa tak layan citer Anak-anak Sidek time sekolah dulu, cuba angkat tangan..
tak yah malu-malu nak ngaku pun..mmg citer ni best kan.. 
hahaha... share kat fb pun, ramai jgk yang like..

tahu tak citer ni? siap buat buku lagi..
tiap kali nak tunggu keluaran seterusnya, sanggup pergi beli kat kedai buku tu..
kumpul duit sebab nak beli buku tu..kan kan??
rasanya ni la kegilaan time sekolah.. semua la nak main badminton gara-gara citer ni..
<saja share something sebelum pergi kelas ni..>

#17 Spontaneous Thursday


salam kepada semua bloggers dan silent reader..
semalam (rabu) tertarik dengan apa yang kawan saya cakap kan ni..


korang setuju ke? apa pendapat korang?
pendapat saya? haha...tak tahu la... dari buat macam tu, baik hang out dengan kawan-kawan ke...shopping ke...tah la..betul ke...

Wednesday, March 28, 2012

Segmen: Ben Ashaari dan rakan blogger


salam kepada semua.. malam ni tengah rajin nak join segmen Ben Ashaari..


klik pada link ni.. 
dalam segmen ni, minta jawab soalan yang sangat simple ni..

Anda ternampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai , kemudian anda menyapanya. Soalannya , apakah ayat pertama sekali yang akan anda lafazkan ? 

jawapan saya: 
"Assalamualaikum (atau hai)"
kadang-kadang terlupa nak beri salam, saya cakap "oitt!!" bagi orang yang saya kenal la..
<don't try this at home,ok?>
pastu cakap ni.. "owh selamat menjamu selera la ek"

memang paham sangat perasaan tu...lebih-lebih lagi bila kawan tanya atau cakap macam ni,
"ehh..apa ek nama blog ko...
perghh blogger la sekarang ni.." 

bermula 8malam sampai pukul 10 malam je segmen ni...
tengah rajin nak menulis pulak ni,okay la..nak sambung buat assignment ni..
enjoy read this...okay?

#30 wordless wednesday


hye to all of you...


my beloved sister and her new buddy..
are they look alike?

Tuesday, March 27, 2012

promote khairul azkar potrait & wedding photography


salam kepada semua.. mula-mula mood blogging, tiba-tiba rasa nak promote page ni

pada pendapat saya, dia ni memang pandai bab-bab photography..
cantik semua hasil dia..
ni dengar macam ramai je nak kahwin ni, sebab penangan lamaran awal ashaari dengan scha kan??

boleh tengok page link kat atas tu,untuk tengok sendiri..
nanti kata saya syok sendiri pulak..


like page ni,like jangan tak like..

#support others in their profession and passion on what they love do best

lama mendiamkan diri...


salam kepada semua bloggers dan silent reader..
lama saya mendiamkan diri.. facebook pun tak update apa-apa, twitter pun tak bukak..
tak tahu la kenapa, kemalasan nak bersosial di laman sosial yang meninggi...hehe

boleh kata hampir la 2 minggu..
apa saya buat dalam 2 minggu ni?? study pun boleh la.. tak ada pun final year project (FYP)
atau event-event fakulti kena terlibat..
apa yang buzy sangat?? 

tak ada apa-apa pun...cuma rasa perlu stay hidden for awhile.. #poyo
sebab dah terlalu 'melekat' dengan blog,fb, twitter..

so, ni dah ada semangat yang ada nak tolong member nya FYP dan nak berblog..
hope consistent la lepas ni...hehehe
ni keje menangguh ni.. due date dah nak dekat ni...nak explain lagi kat kawan ni...
hehhee...jadi YOOOSSHHH!!!!
semangat ni...

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini