Posts

Showing posts from March 11, 2012

he just worried

Image
hye to all of you.. yesterday, I wrote something on my wall facebook.. here goes..
and then, I got a text message from my dad.. he said I just need to relax,surfing and no need to study for awhile.. actually, I really happy that my dad say those to me..so,that I can stay focus.. and yeah,his word do make me focus in class..evening class..
bapak, thanks for believe in me.. I will make you proud..and I would like to share all of you what my dad say to me in facebook

every night I will call him..just want to chat.. hehehe...mummy, this is not mean that I love you less.. hehe.. that's all from me..
sincerely, a daughter who just love her parents so much.. thank you for everything.. I will stay focus when I'm in Shah Alam.. #enthusiastic

super brutal picture

Image
hye there...It's me again..hahaha just want to share this picture that I got from facebook..

it's like who is going to win?? final showdown.. is it Ronald McDonald or uncle from KFC(seriously I don't know this uncle name)
will win the fight..
who would you guys choose? 

-just for fun-

unfriend on facebook

Image
salam kepada semua yang datang kat blog saya.. semalam saya buat operasi unfriend kn kawan yang tak berapa tegur saya dalam facebook.. kenapa?? sebab walaupun ada 1000++ xsemua nya yang tegur.. tujuan facebook, it's to keep it touch kan? yang tinggal sekarang ni, kawan sekolah rendah dan menengah, kmn9, UiTM dan blogger ops lupa pulak family hehehe.. dan percaya la medium facebook tu saya guna hanya tengok perkembangan mereka. tak ada la rasa ketinggalan.. "taw tak si peah nak kawen?" atau "dia belajar kat luar negara la weiii...dah graduate dah" lebih kurang macam tu la..
tapi percaya la jangan ada prinsip hubungan persahabatan tu diukur dengan  orang tu friend kita kat facebook.. kalau tak friend kat fb,mkne nye dia tak kawan kita..tidak semestinya..
lebih elok,kawan di alam maya DAN dunia realiti.. kalau takat kat fb,bkn main riuh bercerita,kat luar..diam membisu... baik tak perlu ada facebook ni..sebab kehidupan bersosial (be in the society bkn mknenye yang t…

this is just not true..

Image
hye there.. I just feel want to update something.. suddenly, I saw this...
source: churpchurp.com

as for me, if I lose a game which I usually play on facebook or my laptop, I just refresh it back or I call cheat.. I had asked my guy friend to teach me how to play DOTA, the thing they will say "don't play DOTA, or else... (full of suspends) you will addicted..
I just try to safe you from that thing.." and yeah I can be addict to game.. I might not be a professional gamer but still can play.. still up-to-date person hahaha..

#16 Spontaneous Thursday

Image
hye to all of you..
" Some people come into our lives and quickly go. Some stay for a while, leave footprints on our hearts, and we are never,ever the same"                                                                                                           Flavia Weedn
based on The Summer: Grieving (Gabrielle Miller) Chicken Soup for the Soul : Tough Times for Teens

#29 wordless wednesday

Image
salam kepada semua blogger..

bila tak digunakan boleh dilipat, senang dibawa ke mana-mana.. one word to describe : convenient

Contest Aku Suka Makan Coklat!!

Image
salam kepada semua yang sudi jenguk-jenguk blog ni.. tertarik dengan contest ini, saya ambil keputusan untuk menyertainya.. klik sini untuk keterangan selanjutnya..
ikut apa yang dikehendaki dalam contest ni..
kenapa saya suka makan coklat??
1. atok (belah mak) sangat pandai buat kek coklat.. kalau balik Ipoh, ada je kek coklat tu.. pernah berebut dengan Pak Su sebab nak kan kek coklat tu..
2. bila stress, moody selalu makan coklat.. owh yea coklat kegemaran suatu ketika dahulu HAZELNUT, dan sekarang dah pandai menilai FRUIT&NUT, ALMOND...banyak lagi..
3. digelar hantu coklat kat rumah..semua nak coklat..ais-krim coklat, hot chocolate...
4. siap pernah buat entry kalau la semua benda diperbuat dari coklat..pernah bercita-cita ada kilang macam dalam citer Charlie and the Chocolate Factory...
5. pernah buat topik coklat time Matrikulasi..
6. boleh habiskan makan coklat bar sorang-sorang dalam masa sejam..(kalau banyak stok)
7. masa time kat sekolah asrama dulu, tak pernah putus suppl…

Modest Sea Giveaway! | Dearest Lou

Image
hye to all of you out there...hope everyone fine today.. for today's entry I have been invited to join this Giveaway... I feel such an honor for the invitation.

for further details, you can click to this link Modest Sea Giveaway. Modest Sea allow women to choose their swimwear according to how much they want to cover. I believe some of us really want to have a proper swimwear especially Muslim woman. The swimwear very feminine and fashionable, form fitting and not baggy which suitable for aquatic activities.
As been stated on their website, it is an Italian-made AcquaZero water repellant fabric. It will prevent the water instead of soaking it will just roll right off. It is very please to have the swim suit like big t-shirt. It also can match with the swim suit with cool and swag head cover to protect the head and for us Muslim woman..
excited to hear this, right? so am I, you can also visit Modest Swimwear official website I'm so glad to be apart of this Give away..

bermula la semester 6 ku..

Image
salam kepada semua bloggers.. minggu ni minggu kedua sesi pembelajaran saya untuk semester 6.. setelah minggu lepas ada masalah tak ada group.. dan sebagainya.. jadi inilah hasilnya..

Jumaat aah tak ada kelas...jadi kalau nampak saya macam tersangat la senang lenang suruh saya pergi library.. sekarang PTAR 1 dan 3 dah perkhidmatan 24Jam kena rajin pergi library kan?  bak kata Dr. Norazan 
"berapa lama awak spend masa kat library?? awak ni budak degree..bukan lagi sekolah nak disuap segalanya...lebih-lebih lagi awak tu dah final semester sebelum nak praktikal sem depan"
1st class dah kena tegur gitu... insya-Allah saya akan jadikan library tu rumah kedua saya...dan ketiga adalah fakulti kesayangan saya tu..  dan mungkin akan beranggapan "wahhh mesti boleh balik kampung tiap2 minggu" cannot la korang...haha..kang dah balik, nak datang Shah Alam ni mau bercinta giler nak ngadap buku..
ni bakal la banyak assignment pas ni...tgk la.. blog pun tah sempat tak jenguk...in…

katun...katun...(cartoon)

Image
salam kepada semua yang datang ke blog saya.. entry kali ni...memang sesuai dengan blog yang tuan empunye giler katun..

jadi berdasarkan response jadi ramai la sebenarnya suka katun.. ada banyak kebaikan katun taw sebenarnya..
1.sesuai untuk tontonan umum dan yea betul ada jugak yang tak sesuai terutamanya anime..awek-swek yang seksi..tapi awal lagi ada warning...  dari ke yang kecik sampai la ibubapa boleh tengok katun.. kadang-kadang parents yang tolong ingatkan waktu sekian2 katun tu.. 2.ada pengajaran disebalik citer tu contoh naruto lebih fokus kepada perjuangan, persahabatan.. one piece pasal impian yang perlu dicapai.
3. belajar benda,ayat baru
contoh lagu tema Spongebob Are you ready kids "Aye Aye Captain"
I Can't hear you "AYE AYE CAPTAIN"
Ohh...
Who lives in a pineapple under the sea
"Spongebob squarepants"
Absorbant and yellow and porous is he
"Spongebob Squarepants"
If nautical nonsense be something you wish
"Spongebob Sq…

what you put on your french fries?

Image
hye to all of you..hope everyone fine..
today's entry is on my formspring..hahhaa yup again..

sound interesting,right?? it is..totally..
my favorite thing to do especially when I went MCD..hehehe #confession how about you guys??

apa yg korang cari dalam minuman ABC

Image
salam kepada bloggers dan silent reader yang dikasihi..
hari ni nak kongsi soalan formspring

tu jawapan saya... korang pulak cari apa?
kalau boleh tak nak kongsi dengan orang..hehehe
-soalan ringan untuk hari ahad ni-

a long time ago, I was..

hye to all of you... It's been awhile.. for today's entry just want to share what I was before..

1. I was a dancer. more to the traditional dance (indian dance, chinese, Gamelan) . I had also done a lot of dance performance. It started when I was in standard 5.. The thing that I don't prefer to do it at that time wore make up (tonnes of make up which make me look like a hideous monster after finish the performance)
I think that will make sense why now I don't like wear make up..

2.I was an actress?? just for small role.. not really good in acting anyway...

3. I was a rapper?? not that in bad thing, you know someone who can speak so fast with sync and melody.. i think..in my own definition.. when I play a role in drama at my school, my character is someone who is hip-hop boy who love music..and yeah I have to play boy character.. but as the times goes by, my skill not been develop,so this rapper thing just stop like that..

among this three, what I really miss most to b…