Posts

Showing posts from March 4, 2012

Arti nama anda apps on facebook

Image
salam kepada semua bloggers dan silent reader.. hari ni hanya duduk dibilik mengadap laptop, lantaran itu buat keputusan layan apps yang ada di fb..
tiba-tiba dapat ni ha...
aduishh ni tipu... LIAR yang eden dapek..yang tak boleh tahan tu boleh ada meaning in english atau b.melayu.. wahhh...sangat menarik..tipu ni...Liar (utk english mksdnya penipu) mana ada tipu,kalau tipu sunat tu mcm cari alasan assignment tak siap ke.. tu boleh la bukan selalu pun..
kalau yang maknanya yang liar tu...tak pun..perangai liar ishh tak ada la..
maksud nama yang sebenarnya : Kasih sayang yang berkembang (refer pada bapak saya la)
korang dah cuba ke?

#4 one word : phobia

hi to all of you.. for today one word is about phobia.. or should i say fobias because i have more than one fobia..hehe obviously..
1. phobia of frogs.. if I found this creatures, I feel miserable.. I will rather said, I don't like amphibians..
2. phobia of heights. I think mostly of us will feel the same..
3. phobia to speak what's on my mind.. is this consider phobia? well, you see I try to be honest with my friends but it end up in bad way.. 
4. phobia to speak in front of hundreds of people.. even I was on stage for traditional dance, drama and presentation, still have that stage-frighten.
If I make a list of my phobia, it just more than this.. how about you? I make this entry to say that I'm in a process to overcome what I fear of.. what ever it is, I will endure this matters..
#inspire others to overcome their fear and become a stronger person.. p/s: I don't use specific term for each phobias..hehehe XD

#15 spontaneous thursday

hye there...it's been awhile.. just want to share something from the book that I read  Chicken Soup for the Soul : Tough Times for Teens..
"You are responsible for creating your life the way you want it to be, and once you know this,
 you can overcome any obstacle life throws at you"
based from Bravery: Light at the End of the Tunnel
by Schuyler Newberg
this quote really inspire me.. It means not to blame others what you have become.. not your friends, parents..but yourself.. once you figure it out who you really are, nothing else matter...

#28 wordless wednesday

Image
focus play online game..my little brother
mood : listen to new song "Best Love Song"- T-Pain feat Chris Brown

baru guna voucher rm100

Image
salam kepada semua..harap semuanya sihat.. alhamdulillah, kelas tadi...hehe biasa la awal-awal ni..
nak citer pasal voucher yang rm200 yang saya dapat.. buat masa ni baru guna rm100.. berbelanja di MPH SACC mall.. saya hanya guna rm50, balance kasi mummy la.. birthday present mummy... walaupun dah belated.. (2 Mac) happy sangat dapat belanja mummy..
jadi, ni yang saya belanjakan...
saya buat keputusan nak layan citer ni dulu, sebelum citer ni ditayangkan.. cuba search kat you-tube trailer the hunger games..  sementara tak buzy lagi ni...boleh lagi la layan novel ni..

happy birthday to tiya

Image
(this entry dedicate to my beloved sister)

hye to all of you.. after have fun celebrate my sister's birthday yesterday (3rd March) you want to know what are her presents...
kenal tak apa ni...hahaha..bukan semua ni si tiya ni punya..

fanatik sangat dengan hello kitty, nak bagi satu kat akak dia pun dia tak kasi..
ha!!! kan dah cakap bukan tiya punya... besar kn kepala boboi boy
ni je dia punya...ada lagi sebenarnya.. cukup la.. ni je yang sempat candid..
dah 5 tahun adik saya sorang nieh...
dear tiya, be a good girl..jangan nakal2.. nanti akak ajar tengok citer korea ek.. jangan bebel kat akak cakap "ooo akak nak kawen dengan abang2 ni ea" <bertuah punya budak> sorry la tak bagi pape kat tiya.. gaduh2 je la boleh ea...hehe.. nanti akak dah balik dari shah alam kita main lagi ek.. belajar ABC sampai pandai...nanti eja nama akak pulak ea..

with lots of love, kakak

dah balik shah alam

salam kepada bloggers dan silent reader sekalian.. selepas semalam sambut birthday adik,dan akhirnya saya pulang ke shah alam setelah sebulan lebih tinggalkannya.. dan memandangkan esok (isnin) tak ada kelas, jadi banyak entry boleh saya buat.. banyak yang nak citer ni.. pasal birthday adik, adik yang manja tak kasi kakak dia balik shah alam.. dan banyak-banyak lagi.. tengok la saya merepek lepas ni dan ha!! satu lagi.. tahniah Arsenal menang, yeahhhhh!!!! peminat Arsenal nieh...bangga ni...
tu je la dari saya... tunggu entry akan datang..