Posts

Showing posts from February 26, 2012

Segmen : Aku Ada Blog | Anime Girl

Image
assalamualaikum kepada semua... segmen yang pertama untuk bulan mac ni... menarik2..
boleh singgah ke blog ni http://rossmerahjingga.blogspot.com/
nama samaran : anisa nama blog : anime girl url blog ni : http://anisa-mylife.blogspot.com/ usia blog : setahun 6 bulan 
bagi yang nak join sama tarikh tutup penyertaan pada 13 Mac 2012 pada pukul 11.60 malam?? okay maknanya pukul 12 tgh malam..hahaha
mood : minggu depan mula start kelas.. aduhh ber'cinta'nya la nak gi shah alam

Promote Blog Kaw-Kaw

Assalamualaikum kepada semua.. entry kali ni nak promote beberapa blog yang sering saya beri jenguk dan bacanya...

1. Blog Fendy

blog yang banyak bagi input yang bermanfaat sama ada berbentuk tips, info, motivasi..
sangat menarik untuk kita semua..

2. Allya Syahirah Riff

dengan trademark "nama je penyek tapi tak penyek pun" si photographer muda banyak menceritakan sekelilingnya dengan gambar... best untuk diterjah..

3.Tiara Fazlin

kawan sekolah rendah..sekarang belajar kat Ireland.. kadang-kadang baca entry dia buat saya tersenyum...
kalau dia buat entry, cepat aje nak baca.. bila tengok gambar-gambar dia rasa macam nak pergi je sana..

ni aje la saya nak promote..  terjah la mereka ek...

#14 Spontaneous Thursday

salam and good evening to all of you..
What really matters is what you do with what you have Shirley Lord   never satisfy what you have? envy of others? want to win in anything? the truth is I do have that feeling,which I'm not sooo proud of.. for today, I would say I'm so grateful to what I have.. and I've prove it on last semester exams.. although my class time table not that pack, busy with faculty activities I've done it.. and I want it to happen to others too.. with your own effort, will and determination.. there sure is a way of success..
my journey is just long way to go..and I'm ready to face it every obstacles.. so,bring it on... just something to motivate me for the beginning of month of March..

last event : KPO 2012

salam kepada semua yang datang kat blog saya ni.. rasanya tak terlambat lagi saya nak citer pasal last event saya dengan SMF.. Kursus Pengurusan Organisasi (KPO) dan Team Building..selama 3 hari (7-9 Febuari 2012)
untuk kali ni kami pergi ke Dusun Eco Resort,Bentong, Pahang..sangat best...pagi-pagi sejuk yang amat-amat.. tugasan urusetia saya kali ni sebagai Biro Makanan atau kami (saya dengan Zul) gelarkan "Pengawas Kantin". Disini ada kantin sebagai Dewan Makan..
di kantin tu pun ada peraturannya. (ayat diubah suai) 1. pinggan dan cawan kena basuh sendiri. 2. kalau nak tambah lauk, amik sendiri kat dapur. 3.selipar,kasut letak luar.. 
tugasnya kami perlu pastikan makanan siap dihidang selepas setiap program selesai.. sebarang kelewatan atau tukar plan, kena bagitahu kat mak cik kantin.. pengalaman yang sangat best... jadi extra care pada semua orang sebab kena pastikan semua orang makan..
tiap malam kami sediakan air teh untuk para pensyarah dan student.. siap dapat tip…

kisah aku dan cap jari

assalamualaikum kepada semua...selamat singgah di sini.. hari ni nak citer kisah aku dan cap jari.
mulanya nak pergi ambil ujian komputer, biasa la pengesahan cap jari diperlukan sebelum mulakan ujian.. majority lepas untuk buat pengesahan cap jari..tapi aku tak lepas nak sahkan.. siap error sebab tak dapat nak baca.. disebabkan perkara ni terjadi, aku terpaksa la men'declare'kan diri ku ini sebagai orang OKU sebab tak dapat baca cap jari.. haha memang pun tak boleh baca... yang kelakarnya kadang-kadang dua-dua ibu jari tak dapat baca..
 halus sangat kot..haha puji diri sendiri..
mungkin terlalu gunakan ibu jari ni (sms je kejenya mana tak nya)


korang ada mengalaminya jugak ke? atau citer kita lebih kurang je?
senasib la kita ek... nasib tadi pergi bank tak ada masalah... kalau tak...naye la.. tiba-tiba rasa diri ni unik sebab cap jari ni..



p/s: 1st time menggunakan aku...ok tak?
tak biasa gunakan untuk penulisan..

#3 one word : swag

hye to all of you..hope you guys do well today..29 Febuary 2012 that is just swag...okay,what it's that mean?
swag..It is kinda mostly means like "that's style man"  (meaning using my own word : style, hot, cool and everything nice hehehe) I learn it from my friend... everything that he tweets must have this #swag thing.. at first I was like..maybe this is his trademark or something but after I watch most of show, swag always been used.. sound's modern, funky huh? I guess so..
have you heard Swagger like Jagger.. some sort's like that this swagger thing.. owh now I remember where the first time I heard about this swag thing..MTV!!!
for 29th Febuary, this a swag date...love today.. so,anybody who born this date...how old actually are you? (wonder) that's all from me..one word - swag

#27 wordless wednesday

Image
dedicate to kak odah... very enthusiastic in her presentation for last semester.. and today is 29 Febuary, date which is once in 4 years..

p/s: jangan marah ea...

#2 one word : coffee

hye there... it is good to be back.. one word for today is about coffee.
it is my one of favourite drink..besides iced lemon tea.. my favourite flavor should be LATTE.. drink coffee good for you..seriously. rich with anti-oxidants.. but just dont take too much...remember it is still have caffeine.
local brand, foreign brand... If you drink the Brazilian coffee which can get usually from 7 Eleven, you might end up can't sleep like whole day.. believe me.. I've been through this..
when I was 16 years old, I was addicted to it sooo badly.. If I don't drink it, it's like my day was not complete..
and now,if I drink coffee for an excuse to make me awake at very late night.. the truth is...it won't work to me.. it just still the same..
that's all from me..how about you? -ana-

saya perihatin: nasihat,tips dan ATM

salam kepada semua.. entry kali ni berbentuk sedikit nasihat mengenai ATM...
"wow ramainya orang kat ATM tu..malasnya nak beratur" "jap ea nak gi 'cucuk' duit" "tidakkkk...kad ATM hilang"
macam-macam situasi la kita boleh alami kat ATM ni.. kes ragut pun boleh jadi..ish2.. ni sedikit pesanan kalau kawan-kawan guna pin nombor kad ATM tu tarikh lahir, baik tukar.. antara tindakan yang tak berapa bijak.. sekarang ni dah banyak sangat isu.. owh nanti tak ingat.. jangan pilih yang susuh.. tak pun paling senang pun guna tarikh lahir mak ke..tokoh kegemaran.. yang orang lain sendiri pun tak boleh nak pikir..
bila dah ambil duit kat mesin ATM tu, jangan terlalu dedahkan duit.. tu pun antara tindakan tak berapa bijak.. ambil duit jangan sebanyak-banyaknya..mengikut keperluan.. bila beratur tu,jangan nak potong line. taktik ni dah basi,harap jangan buat ea..pergi kat kawan konon nak borak.. pastu passing kat dia suh tolong cucukkan.. tu namanya ambil hak orang l…

#1 one word: bebas

salam kepada semua...  kali ni nak cakap pasal bebas.. saya bebas berkata apa sahaja yang saya nak kat entry ni.. saya bebas nak mendengar lagu-lagu English saya minat, saya bebas untuk baca buku novel dan berimaginasi, saya bebas rasa bengang dengan student portal nieh,geram lak aii..macam mana nak register course (opps2 okay over-acting pulak ni..)  saya bebas memberi pendapat, saya bebas untuk berkawan, 
akan tetapi sebebas mana pun yang saya suka,saya lebih suka bersederhana.. jadi saya fikir dulu sebelum saya buat entry, saya hanya dengar lagu yang tidak ada ayat-ayat negatif, saya baca buku yang ada juga beri manfaat pada saya, dan pasal student portal...yea saya kena bersabar la..paham sangat server down ni..
dan ini ialah pendapat saya tentang kebebasan yang saya ada.. (tolak pasal penjajahan minda, tak termasuk ok?) kadang-kadang terlalu bebas pun ada risikonya.. itu saja dari saya pasal topik BEBAS..
p/s: label sebagai one word...saya pilih satu perkataan dan saya tulis apa…

pemilik blog anime girl asal mana??

salam kepada semua...kali ni nak citer sikit saya ni orang mana.. yea la kebanyakkan bloggers selalu menunjukkan mereka asal mana.. saya cerita la ek...
lahir di Hospital Kuala Lumpur jadi orang KL kan? hahhaa poyo je lebih saya ni.. membesar di Kuantan (dari lahir sampai darjah 6) berhijrah ke Kuala Pilah dari form 1 sampai la sekarang..
"tak ada pun loghat nogori,dia ni...betul la ni" itu memang betul..boleh tapi hanya dengan org nogori buleh la.. satu lagi,member dulu dok pesan "nisa..ko kalau boleh jangan la ckp nogori...buruk..macam bunyi siam" seriously... agak la... sekarang dah okay...kot... "mesti makan lomak cili api je kojo eh"  owh itu tidak sama sekali...kalau nenek masak, makan la...sedap2 "jalan bukit putus tu,uihhh nak muntah je bila lalu" owh tak perlu risau dah sekarang,sebab dah jalan lurus..
memang kalau nak buat sesi berkenalan nak citer semua tu agak rumit..  lepas tu semua akan tanya "jadi...ni ikut adat Perpatih la n…

me against 14

Image
owh hye there... is everything good?
my favourite number would be....

of course because my birthday on 14th... I just love 14.. my basketball jersey.. reason? for no reason..just like this number the best..
unless if I was Taylor Swift who just love number 13.. she feel that 13 is her lucky number..
"I was born on the 13th. I turned 13 on Friday the 13th. My first album went gold in 13 weeks. My first #1 song had a 13-second intro," she said. "Every time I've won an award I've been seated in either the 13th seat, the 13th row, the 13th section or row M, which is the 13th letter." 
 "Basically whenever a 13 comes up in my life, it's a good thing."
what about you guys...

kan cakap dah statistik tu power

Image
salam kepada semua yang datang sini... ni nak share something

cool is it...hahhahaha sorry tak sengaja berlagak
setuju tak dengan statement atas??  hanya selingan semata-mata..
yang pasal Liverpool hehe tak nak masuk campur ek...
walaupun sokong sikit la Liverpool...sebab bapak nye kegemaran

p/s: alamak dato salah taip statistics...xpe lah...baru perasan

kebetulan nama sama

Image
assalamualaikum dan hye kepada semua.. nak mempersoalkan pagi-pagi ni... adakah ini kebetulan?
perhatikan nama buku ni hahaha tak ada la.. kan cakap tadi kebetulan je.. citer pasal remaja dan kehidupan dan macam mana nak hadapinya.. menarik la jugak...  collection tu perasan tak? dalam buku ni digabungkan 3 buah buku dari series yang sama..

kalau berminat cari la buku ni..best...
p/s: menyokong orang-orang yang suka membaca

walaupun aku tak suka katak tapi.....

Image
salam bloggers dan semua (mood: excited) walaupun saya tak suka katak (baca link ni) tapi untuk citer anime Sargent Keroro, kaum katak-katak ni jadi dimaafkan..
tiap petang mesti layan citer ni kat Animax... okay saya ngaku mereka ni comel belaka dan sibuk nak takluk bumi..
dengan watak masing-masing ada yang innocent, giler, unpredictable.. asyik gelak je tengok mereka..
p/s: suka kat Tamama, Dororo..opps nampak sangat taksub... p/ss: still tak suka katak walaupun tengok citer ni...NEVER..
p/sss: tajuk guna aku...tapi kat post entry guna saya...maaf ek...hohohoho(tandanya malu sudah)