Posts

Showing posts from February 19, 2012

kenapa saya minat sangat anime?

salam kepada semua blogger dan silent reader... kali ni nak citer kenapa la saya ni gila-gila kan sangat anime ni... mula sekali dari citer Cardcaptor Sakura, Slam Dunk... pastu hahaha dah lupa la,banyak sangat dah.. okay, tolak part yang watak-watak anime ada yang seksi-seksi tu la.. 
Ini alasan sebab-sebabnya: setiap cerita ada moral value dia sendiri..setiap main character ada impak yang sangat hebat yang asalnya loser jadi super cool (selalunya la)jalan cerita agak macam-macam.. dan of course hero mesti menang..ha yang ni penting... lukisan giler cool (kawaiii!!!) yang laki boleh nampak hensem and cool (contoh Usui dalam citer Maid Sama), untuk girls nampak sangat cantik..pernah ada cosplay Naruto,cuma belum ke tahap ada costume la.. accessories je..pernah berangan nak jadi awek anime melayu hahaha boleh ke nieh... belajar 3rd language bahasa Jepun untuk 3 semester..  tak cukup lagi ke list atas ni? cukup la ni ek... memang betul kita perlu sokong industri tempatan,eh sape kata sa…

must buy this book: A Series Of Unfortunate Event

Image
hye to all of you. It's been a pleasure to present to you 'A Series Of Unfortunate Event' books
sorry a bit blury
you might not familiar with it, because it does not franchise for whole series like Harry Potter or Twilight.. 

remember for this entry : segmen : aku dan novel I only collected for this four series only.. I just can't keep up with it.. If you all want different ending stories, this might be good one.. even the author of the book (Lemony Snicket) already give warning  "If you don't like sad or no happy ending,please don't read this book" (sort of like that) another review about books.. #support people to love read books

Review citer Ra-One

Image
hai semua.. kali ni nak buat review pasal citer Ra-One.. citer hindustan yang paling mahal tu.. pagi tadi baru layan citer ni, jadi buat review kejap la ok? (tak sangka buat review citer hindustan)
dibintangi oleh Shah Rukh Khan, Kareena Kapoor, Arjun Rampal.. lebih pada cipta video game dan akhirnya come to live ada cool move dari citer ni.. still masuk diakal..rasanya.. ada satu scene tu rasa lama sangat diaorang lawan-lawan.. dah nama pun citer hindustan, tak sah kalau tak menyanyi. lagu a bit modern, tapi okay la.. plot cerita ada la permulaan, klimaks,ending berbaloi untuk 2 jam punye movie..
dalam citer ni ada watak game yang jahat (Ra-One) dan yang baik (G-One) lepas tu game ni aplikasikan Artificial Intelligent (course kat fakulti sndr nieh) Ra-One dan G-One ni belajar sendiri sebab sistem dah diprogram macam tu..
the main is...the story is nice and have moral value.. "the strength come from the heart"
try la tengok kepada penggemar citer hindustan.. Shah Rukh Khan…