Posts

Showing posts from February 12, 2012

change to maxis home broadband

hye guys...and girls too.. =) have you all heard about home maxis broadband before? before this, I use broadband..and my dad see that it is not win-win situation for all of us.. so,instead one person only can use the broadband, so with maxis home broadband---> all of us can use..
it is just enough for surfing.. and enough for me to blog-walking, twittering, facebook.. although I want to watch online movie.. but.. I'm so grateful for this...
the price? reasonable... disadvantage? if it is at the limit, it started to slow..so,need to topup.. is it worth it? just for surfing,yup very worth it.. for downloading...nope..not a good choice.. advantage? everyone can use when ever the broadband is on..
quick review about maxis home broadband

belajar bahasa isyarat

Image
Assalamualaikum kepada semua.. kali ni entry nak cakap belajar bahasa isyarat.. saya dah mula bergiat dari darjah 4,lebih kurang la.. tapi tak ada la mahir.. pernah ikut mak cik ikut lawatan dengan kawan-kawan istimewa ni kat melaka.. rasa indah sangat bahasa bila tengok mereka berbahasa..

masa darjah 6, satu kelas semua menggunakan bahasa isyarat utk berkomunikasi.. saya ajar mereka tapi cuma menggunakan abjad aje.. advantage kalau time exam.. teringat cikgu cakap "saya dah tahu kamu belajar bahasa isyarat..dengan ini jangan guna time exam..kalau tak saya bagi kosong"

banyak lagi saya kena belajar... sejujurnya, saya sangat suka tengok mereka berkomunikasi guna bahasa isyarat... walaupun mereka tak menggunakan suara tapi pergerakan tangan untuk bahasa isyarat bagi saya sangat..sangat...INDAH..



#12 Spontaneous Thursday

hye everyone.. for today Spontaneous Thursday, I would like to say I'm so glad for Chris Brown. I mean of course, he doesn't related to me.. He seems different now..in a good way.. I like his music, dance... his song always move me..
I do feel sad what ever happen between him and Rihanna  but I like his determination..maybe some of us just see what are bad things about him..but not me..
now, he has cool hit songs collaborate with Pitbull (International Love), Justin Bieber (Next to You) during the Grammys, he prove that his come back to the world something that is worthy.. what impress me most...Chris Brown and Rihanna can share the same stage make their performance..
Just keep it up (^_^)
this is show, we not all the time be on top... never give up.. you only lost if you quit..

#23 WW more about my sis...

Image
flower girl wanted..

pengajaran dari citer dora the explorer

Image
Assalamualaikum kepada semua.. ha, tajuk macam childish kn... saya akan try tak nampak terlalu childish ok?

sebenarnya main point nya, kan best boleh halau orang jahat (Swiper, si musang tu) cuma halau "Swiper, jangan mencuri.." (dengan berulang kali) pastu dibalas nya "Owh man.." -sorry layan versi melayan TV9-
tapi apa kan daya, tu citer kanak-kanak boleh la macam tu kn...
sekarang dunia dah tak kenal usia, jantina, agama.. kat surat khabar banyak citer2 yang tak berapa enak nak dengar..

jadi di sini cuma nak cakap, sebenarnya ada pengajaran sebalik citer kanak2 tu... kita je yang kena pandai terap.. lagi satu, budak kecik cepat belajar..

p/s: oppss...kantoi layan citer dora the explorer... teman adik layan ea...

"pantang betul..."

Assalamualaikum kepada semua... kali ni entry nak cakap pasal "pantang betul....kalau ada kereta dok 'cucuk2' dari belakang" taw tak apa rasanya "STRESS!!!"

kalau dah nampak double line tu memang la tak boleh nak potong,tapi tak perlu la dok 'cucuk2' dari belakang... bawak pun dah 70km/jam.. ha?? slow jugak ke? adeii...jalan kat area kampung,kalau dapat bawak laju tu..kira cukup okay dah...

kepada pengguna jalan raya terutama yang bawak kereta,lori,van...motor pun boleh jugak... jangan la dok 'cucuk2' dari belakang... kalau bahasa yang molek sikit, terlalu rapat dengan kenderaan depan..


pesanan ikhlas dari saya...dan ini pun untuk saya jugak..
#ingin mengubah dunia ke arah yang lebih baik..

semua dah dapat result

Assalamualaikum kepada semua yand sudi jenguk blog saya yang simple ni.. tengok blog orang lain,wow... lawa sangat.. hanya mampu tengok aje la.. sebab kalau comel2 sangat pun,bukan la diri ku ini #rendahdiri

jadi semalam blog-walking...majority bloggers semua cakap pasal naik semester baru.. cerita pasal result... tapi lambat pulak bagi UiTM.. tah la kenapa... berdebar jugak nak dapat result...

entry kali ni nak cakap tahniah kepada bloggers atau sape-sape yang dapat result yang bagus-bagus... tu hasil usaha korang semua kn? bagi yang naik semester baru...berusaha la ke arah yang lebih baik...
"kita bukan kejar ke arah kesempurnaan tapi menjadi lebih baik" ---> ayat sendiri ni

sampai sini aje... chow (^_^)