Posts

Showing posts from January 29, 2012

#1st Give Away that I joined

Image
Assalamualaikum kepada semua blogger.. untuk kali ini, saya telah ditag oleh akak Fatin.. kawan masa matrik..
jujurnya, tak pernah join give away.. jadi ni untuk pertama kalinya.. okay here goes,

BUKAN CALANG-CALANG EXPRESS GIVE AWAY!




berlangsung selama 2 hari 3 malam (3-5 Febuari 2012, masa: 11: 59 p.m)
klik pada bannner kat atas ni...then,ikut dia nyer instruction ok? hehe 

katanya, saya kena tag 3 lagi blogger...jadi dengan kuasa saya, saya tag :
1.fatheyn
2.shima
3.allya riff

i love it..hehehe (^_^)

isu hangat di fb pasal sekolah lama ku..

Image
Assalamualaikum kepada semua reader... entry kali ni nak citer pasal topik hangat yang tengah panas kat facebook yang telah dipost oleh Cikgu Ramli.. cikgu sekolah saya.. beliau sangat rajin update apa2 pasal sekolah.. rasa macam taw je apa-apa pasal sekolah,thanks cikgu..

okay ini lah isu nya.. ADIK NAJWA LATIF MASUK SAINS MUAR???
haha kantoi cikgu Ramli stalker... baru-baru ni kemasukan pelajar form 4.. maklum la sekolah SAMURA tu pun ada form 4 dan form 5 je.. so,kedatangan pelajar form 4,memang antara event yang dinanti-nantikan..

ada-ada je kan... kepada yang baru masuk SAMURA tu...good luck sepanjang ada kat sana.. dapat registed name yang pelik-pelik, tu adalah biasa.. aduh, rindu pulak kat sekolah tetiba.. teringat masa first time jejak kat SAMURA..
enjoy reading this.. (^_^)

harga blog anime girl

Assalamualaikum kepada semua...kali ni buat entry pasal harga blog..
tahu dari empunya blog ni, dila diaries. dia bagi cara-cara nak tahu harga blog kita..
mula2 > pergi link Harga Blog pastu > masukkan URL blog korang,pastu tekan butang VALUE..
senang kan?? berapa harga blog korang? nisa punya blog RM 950.41 haha  selamat mencuba ek...

Promote Projek Harapan

Assalamualaikum kepada semua yang jenguk blog ni...sama ada silent reader atau active blogger.. kali ni nak buat entry pasal...saya sokong dengan kempen Projek Harapan, untuk keterangan lanjut, tekan link ni...

Kawan sama-sama kelas kesatria...nama blogger : dakulala
dah lama dia ceritakan niat murni dia nak hasilkan buku tajuk "Tentang Harapan"..
tujuan dengan membantu kempen Hope 2 Walk,bersama-sama menghasilkan sebuah buku,dan hasil jualan buku akan disalurkan kepada tabung Hope 2 Walk. Kempen ini dilancarkan untuk mengumpul dana bagi pembiayaan perubatan An-Nur dan Annisa yang mengalami Cerebral Palsy (lumpuh otak) dan Mitochondrial Disease.

bantuan yang dialu-alukan sebarang bentuk karya dengan bertemakan HARAPAN...
paling penting hasil karya anda berbentuk bebas dari sebarang unsur-unsur yang negatif kerana buku ini akan dijual public.. insya-Allah..

kepada yang berminat untuk menyumbangkan karya atau hasil penulisan anda,boleh hantar terus kepada sukaberbelanja[at]…

#22 wordless wednesday : atiya vs dora the explorer

Image
Assalamualaikum to all blogger... for today WW, are they look alike?


fyi, tiya really like this hair cut... hoping it will become a trend? hehe just maybe

mood lagu "the one that got away"

Assalamualaikum kepada semua.. mood dengar lagu Katy perry yg baru "the one that got away" yang tengah hit tu.. entry kali ni sebab tadi blog-walking then baca link ni...

dia ada cerita dia...saya pun... ni cerita saya..
walaupun saya rapat tak macam kawan baik yang tahu segala rahsianya. rasa yang dia macam adik sendiri...dia rajin call.. saje tanya kan khabar "kalau ko ada kenal aweks2 cun kat UiTM tu,keneng2 la kat aku"
dia pelajar TUDM.. kawan sekampung,kenal time matrik... kalau berjumpa kadang2 berlagak yang kami ni orang nogori.. (walaupun saya tak lahir kat n9)

dapat berita kehilangan arwah melalui facebook.. berita arwah tersebar luas kat berita.. "Pelajar lemas sewaktu buat latihan" tak sanggup nak baca berita tu sampai habis... time tu perasaan sebak sangat..

teringat antara ayat dia masa call "weii..nanti balik pilah...kita keluar..makan sama2.." dan saya tak tahu itulah panggilan terakhir dari arwah.. walaupun kenal tak sampai set…

this year is a dragon year

Image
hey you all... I hope it's not too late for me to post about dragon year..

my sister's dragon doll... the Chinese believe that dragon year brings a good year for them.. and red colour are the best colour.. #fact
#wishes Chinese New Year to those who celebrate it..

main cikgu-cikgu

Assalamualaikum semua... tajuk entry macam best je kn? ni adalah aktiviti masa kecik2 dulu..
sekarang pun main jugak...ajar adik yang darjah 5 ni matematik..

pendapat saya...saya tak sesuai jadi cikgu...sebab garang sangat.. idea nak bagi budak2 paham... hahaha agak mencabar.. jadi disini kepada cikgu-cikgu...terima kasih sebab banyak bersabar dengan kerenah kami...
(pengajaran mendalam walaupun student cuma seorang, hehehe adik saya)

kesabaran kena tinggi, nak bagi suasana belajar sentiasa hidup..bukan perkara mudah..

ni saje dari saya... p/s: walaupun tak dapat jadi cikgu betul2... main cikgu-cikgu pun boleh la... (^_^)

like to read this book

Image
Assalamualaikum to all of you out there.. are you all okay? me? just fine...
for this entry I want to say about one of my favourite self-motivate book...


this book very motivated.. Know who you are... how to become smart in your thing...  be creative.. know yourself better.. never get bored read this..whether you are Word Smart, Logic Smart, Picture Smart, Self Smart, Nature Smart, Music Smart....you might found that you are smarter than you think...

(^_^) #support reading for life

tamat sudah digelar presiden

Assalamualaikum kepada semua yang sudi datang jenguk2 blog ni... entry kali ni nak cakap pasal tamat lah sudah pegang jawatan presiden kelab.. pengalaman yang tak sampai setahun tapi sangat2 bermakna...

dikesempatan ini saya nak ucapkan terima kasih la kepada semua...yang beri tunjuk ajar, nasihat, sentiasa bersabar... antara presiden yang tak berapa banyak buat event...sebab ada nya cuti 4 bulan tu... abis schedule planning nak buat event...

semua dah pernah tempuh...event yang tak berape nak jadi, proposal event kena reject, event yang meletop (haha tak la gurau je) pendekkan citer, macam2 la rasa... rasa nak buat lagi je...tapi...tak pe la...bagi la peluang kat orang lain.. Gila Kuasa ke hape la kn...

teringat lak ayat dalam citer Spiderman "with Great power come great responsibility"
ha!! tu memang la betul... (^_^)

sangat2 bernilai semua pengalaman tu... paling best event Anugerah Dekan..jadi biro protokol..
pengalaman tak dapat lupakan jadi Ketua Projek Knowing You (…