Tuesday, January 31, 2012

this year is a dragon year


hey you all... I hope it's not too late for me to post about dragon year..


my sister's dragon doll...
the Chinese believe that dragon year brings a good year for them..
and red colour are the best colour.. #fact

#wishes Chinese New Year to those who celebrate it..

Monday, January 30, 2012

main cikgu-cikgu


Assalamualaikum semua... tajuk entry macam best je kn? ni adalah aktiviti masa kecik2 dulu..
sekarang pun main jugak...ajar adik yang darjah 5 ni matematik..

pendapat saya...saya tak sesuai jadi cikgu...sebab garang sangat.. idea nak bagi budak2 paham... hahaha agak mencabar.. jadi disini kepada cikgu-cikgu...terima kasih sebab banyak bersabar dengan kerenah kami...
(pengajaran mendalam walaupun student cuma seorang, hehehe adik saya)

kesabaran kena tinggi, nak bagi suasana belajar sentiasa hidup..bukan perkara mudah..

ni saje dari saya... p/s: walaupun tak dapat jadi cikgu betul2... main cikgu-cikgu pun boleh la... (^_^)

like to read this book


Assalamualaikum to all of you out there.. are you all okay? me? just fine...
for this entry I want to say about one of my favourite self-motivate book...


this book very motivated.. Know who you are... how to become smart in your thing...  be creative.. know yourself better.. never get bored read this..whether you are Word Smart, Logic Smart, Picture Smart, Self Smart, Nature Smart, Music Smart....you might found that you are smarter than you think...

(^_^) #support reading for life

Sunday, January 29, 2012

tamat sudah digelar presiden


Assalamualaikum kepada semua yang sudi datang jenguk2 blog ni... entry kali ni nak cakap pasal tamat lah sudah pegang jawatan presiden kelab.. pengalaman yang tak sampai setahun tapi sangat2 bermakna...

dikesempatan ini saya nak ucapkan terima kasih la kepada semua...yang beri tunjuk ajar, nasihat, sentiasa bersabar... antara presiden yang tak berapa banyak buat event...sebab ada nya cuti 4 bulan tu... abis schedule planning nak buat event...

semua dah pernah tempuh...event yang tak berape nak jadi, proposal event kena reject, event yang meletop (haha tak la gurau je) pendekkan citer, macam2 la rasa... rasa nak buat lagi je...tapi...tak pe la...bagi la peluang kat orang lain.. Gila Kuasa ke hape la kn...

teringat lak ayat dalam citer Spiderman "with Great power come great responsibility"
ha!! tu memang la betul... (^_^)

sangat2 bernilai semua pengalaman tu... paling best event Anugerah Dekan..jadi biro protokol..
pengalaman tak dapat lupakan jadi Ketua Projek Knowing You (program anak angkat) dan Fashion Show..
rasa nak buat lagi sekali,boleh tak? hehehe...walaupun dah hampir give up...

tu aje dari saya, thanks semua..

p/s : lepas ni, dah tak akan ada course mate atau kenalan panggil saya cik presiden lagi... syukur2 hehehe

Friday, January 27, 2012

kenapa saya takut nak tengok citer seram...


Assalamualaikum kepada semua... entry kali ni nak citer pasal kenapa saya takut sangat2 nak tengok citer seram... percaya la... memang la kita cakap "ko ni patut takut pada Allah"

tu betul la, saya tak nafikan betul ayat tu... tapi dengan citer2 seram ni... saya akan takut nak ke toilet sorang2 (masa duduk kat hostel)
saya akan takut nak stay up sorang2... jadi saya buat keputusan untuk tidak tengok apa2 citer seram...
btw, saya ni...sorang je anak perempuan (17 tahun yang lalu) jadi kena tidur bilik sorang2...

ni ha sebabnya saya takut tengok citer seram,bermula dengan citer ni...

 

CHILD's PLAY alarhhh yang nama patung tu chucky...dengan ada pisau tu... walaupun takut tapi tengok gak tu...full kot tengok sampai chucky ada awek tu la...
malam2 suruh bapak check katil,make sure chucky tak ada.. sebab tu dulu sangat tak suka malam... #fakta

p/s : still don't like this doll... really... amik gambar dari google ni pun paksa rela, takut ada yang tak kenal...

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...