Posts

Showing posts from January 1, 2012

topik hangat trend twitter : Form 4

Image
Assalamualaikum kepada semua yang datang jenguk kat blog saya ni... Nampak saya rajin je update blog, walaupun busy dengan exam kn?? owh...ni sebab saya update masuk petang2...kan x elok nak study...jogging? bersenam? hehhe doktor suruh rehat (perghhh guna doktor sbg alasan hehehe)

okay3 topik untuk kali ni,pernah femus suatu ketika dahulu..tak lama pun 4hb Jan.. (^_^)
pada mulanya saya yang mulakan dari kawan2 twitter yang lain

lepas tu mula la...saat2 mengenang zaman form 4


hahhaa...sebanyak2 nya post kn update...dasyat2...tetiba...datang satu post ni....

dia ni satu sekolah dengan saya... dan yea memang menu paling best kat SAMURA dulu ialah menu hari Jumaat... Menu yang orang jarang nak miss...melainkan dia diet.. menunya ialah NASI AYAM..dengar mcm biasa je kn...tp belum rasa belum tahu... masa tu rasa tu la menu paling superb... tulis pasal menu ni pun dh buat diri ni terliur lak hehehehe... jadi disebabkan post dia ni,kekawan satu sekolah jadi tak keruan... hahhaa... semua dah …

rules that I learn

Assalamualaikum to all....hahaha..just make another entry... Don't know what else to do...

#1 Rule : Don't sleep toooooo late on your study week
- you just need to rest a lot at that time.
-not stress yourself even more..

#2 Rule : always get yourself focus
- you might end up watching Running Man or twitter (like me)

#3 Rule : don't force yourself
-well...hahha that's one for me

#4 Rule : don't get yourself into a drama
- you know which drama I refer to? naahhh..not that one la..
- your own life drama...make your self complicated..

#5 Rule : have a good time management
- so that, you don't have to rush yourself..

is this a good rule or what?? hahaha...for me it is like...more to advice for me actually... or it might be for YOU too.. just take a good care during this exam week #exammode

p/s : I just feel want to read in English...nothing very special about it.. just me against blog XD

#11 Spontaneous Thursday

Assalamualaikum kepada semua... untuk segmen spontan khamis ni #directtranslation
nak citer sikit la pasal apa tak kena saya ni...hahhaha dengar la dulu...eh2 baca la dulu..

masa study week
saya : "azan,better kalau sakit time study week dari time exam....susah kot nanti"
azan : "kalau mcm tu, azan rehat la dulu.." (mcm tu la lebih kurang ayat nya)

tapi....yang ironiknya...lepas je bg nasihat kat kawan...terus saya pulak yang demam teruk...
hhaha... ni baru dikatakan demam exam... #exammode

kesimpulannya, jaga la kesihatan tu ek...dah demam cengini...susah la.. ni kes berjangkit kot...tapi saya tak salahkan roomate saya pun,sebab saya sendiri yang tak jaga kesihatan...DEGIL nak gi klinik...kalau bapak baca ni, mau kena membebel...sorry la bapak...

wasalam (^_^)

#19WW: My First Wordless Wednesday on 2012

Image
dedicate to my brother who is now in PLKN.. picture from ALONG's engagement

Blogger = orang yang rajin?

Assalamualaikum kepada semua...pernah dengar tak orang cakap, "jadi blogger ni kena la rajin, rajin update entry", korang pernah dengar? aha...statement yang mmg tak boleh lari dari blogger2..

jadi, saya ni RAJIN la ek?? hahhaa...mungkin2...bila tengah mood rajin..tapi selalunya lambat siapkan kerja #confession pasni kena lebih rajin...kena la ada progress dalam diri kita kan?

blogger ni memang kena rajin...rajin segalanya... rajin update entry, rajin buat research, rajin,rajin dan rajin...
time saya update entry ni,saya tengah rehat2 dari study...petang2 tak elok sgt nk study #kataorang 

jadi kepada semua blogger atau wannabe blogger atau newbie blogger...semua2 la senang...diseru untuk jadi seorang yang rajin hehehehe peace (^_^) wasalam

exam...exam...part nostalgia

Assalamualaikum kepada semua reader... saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012...semoga tahun 2012,beri satu kelainan tahun dari sebelum2 nya...hehehe..tajuk post ckp pasal exam,nape la pulak kn...

nak dijadikan citer,sekarang ni saya tak berapa sihat sikit...batuk2...risau la jugak..sebab dulu tiap kali exam je batuk...exam je,mesti batuk...sampai berdoa sangat2,jangan la exam yang besar cthnya PMR or SPM, saya batuk...serius...makin SUSAH paper tu,saya akan BATUK lagi teruk...hahhaa...

ingat kata2 kawan2 yg tahu akan situasi ni, "aik,nisa...teruk bebenor kamu batuk nyer...susah ek soalan"
hahaha melawak ke hape...

ironiknya, mmg mcm tu...pernah batuk teruk sampai cikgu pun dok risau...seingatnya tu paper BM yg penulisan tu... xberapa gemar paper tu...

disini saya berharap agar batuk tu tak akan mengganggu saya masa nak exam ni... risau jek ganggu satu dewan tu...sian lak diaorg tak tenteram...

sampai disini saja...wasalam..