Posts

Showing posts from December 4, 2011

soalan first date

Image
Assalamualaikum kepada semua blogger2 dan silent reader sekalian..
petang tadi layan twitter dengan kawan..citer pasal #SoalanFirstDate

menarik pulak topik ni bila kawan cakap,
bermula kat sini...ada lagi yang merepek...tapi ni yang suka..
korang kalau first date apa soalan korang?
haha...kalau sesiapa ada experience nak kongsi citer sila2 kan la..
berbesar hati nak dengar jawapan korang..

-sekadar nak generate idea-
rating: low thinking skill, light topic..

susahnya orang tu nak senyum..

Assalamualaikum kepada kekawan sekalian.. entry kali ni...tak de la isu apa pun just nak tanya..
"susah ek nak senyum kat orang lain?" cuma amik masa 3 saat pun orang susah nak buat..

saya ni suka pandang2 orang..bukan la pandang yang macam "hey..apa pandang2, ada hutang?"
suka tengok orang... pemikiran saya mengatakan kalau orang tu tak senyum..
1."mesti orang tu ada masalah"
2."moody la tu"
3."sakit kot.."
4."baru kena marah kot.."
5."tak cukup tido la tu"

tengok tu..ish2,banyak kn spekulasi saya...ni baru listkan sikit..haha..xpe la..paham la orang yg ada problem tu.. just...berharap sangat ringankan senyuman tu,tak ada side effect yang teruk pun kalau senyum..

lain orang,lain cara nak atasi masalah.. bagi pendapat saya,senyum la cara yang paling senang dan effective..
walau banyak onak duri yg perlu kita tempuhi...percaya la semuanya akan okay..

senyum tu kn sedekah...betul tak?? dengan senyum korang yg manis …

walaupun dah seminggu berlalu..

Assalamualaikum kepada semua blogger dan silent reader sekalian.. disini saya ingin menulis tentang pengajaran saya dapat dari event yang saya jadi projek manager..Dress To Impress
walaupun seminggu berlalu, saya merasakan macam baru je event ni berlaku.. projek saya ni mengajar saya kembali..
1. bila jadi projek manager, berpakaian seperti anda seorang professional.. of coz jadi PM utk fashion show lagi la kena dress up lebih..
2. try to make a risk decision walaupun kita tak tahu outcome nya apa,just make a shot, belum cuba belum tahu kan?
3. walaupun kena pressure dengan orang lain kepada org yg xberapa nak boleh kalau dipressurekan oleh org lain.. try cari solution, supaya emosi+semangat tak terasa dipressure..it's all about psychology.
4.quick decision making very important
5. dare to make huge difference..mind-set and everyone support sure helps you a lot..
rasanya tu saje..kalau ada,nanti saya tambahkan.. rasa sangat berterima kasih sebab diberi peluang untuk handle event …

kan best kalau pandai buat lagu...

Assalamualaikum kepada semua.. entry kali ni nak cakap pasal, "kalau la saya pandai buat lagu.." sekarang semua orang nak mencuba buat lagu.. buat kawan..kekasih..untuk diri sendiri.. pengalaman masing2.. bagi pendapat saya, orang tu mesti kreatif nak gubah lagu.. lirik pun nak kena kasi cantik..macam bukan senang je..
kepada sesiapa yang ada minat nak buat,teruskan... try buat copyright lagu tu.. kang jadi kes macam lagu Ku Merindu..
nak try jugak la buat lagu sendiri.. cita2 saya...tapi bila la nak merealisasikannya... kalau dah berjaya,nanti saya habaq la ek.. peace2 (^_^)

tak ada perubahan?

Assalamualaikum kepada semua.. kali ni entry nak citer pasal perubahan.. kita tiap2 hari inginkan perubahan kan? of coz pada yang lebih baik.. kadang2 saya terfikir,sepanjang dah 5 semester jadi pelajar universiti apa yang saya belajar? bukan pelajaran dalam kelas semata-mata.. tapi nak deal dengan orang, senang citer be in the society, and at the same be an open minded person.. bukan perkara mudah..
everyday I learn new things...learn about myself.. just ada perkara yang saya sangat segan dengan orang luar (penceramah) mengatakan "korang ni terlalu manja, bagi rehat 5 minit tu memadai la.. kalau time dah kerja nanti..xtaw la kamu ni macam mana" "nak kena 'ugut' dulu baru menjadi" (sebab kes orang ponteng lepas sign kehadiran)
kalau orang tu terasa actually it's a good thing.. sebab dia berfikir..just pemikiran dia tu yang positif atau negatif.. muhasabah diri tu perlu untuk semua orang.. learn to accept our own mistakes.. kalau tak,memang kita tak bel…