Posts

Showing posts from November 6, 2011

yeahh!! dah sampai shah alam

Assalamualaikum semua.. cukup la seminggu melepaskan rindu kat family,kini dah ada kat shah alam. yesss!! bukan apa la.. kalau duduk umah semua kerja tak jalan.. jadi dengan keazaman dan tekad, nak siapkan kje apa2 yang patut.
bermula dengan malam ni... saya...akan...siapkan kerja saya.. kena dapat mood belajar+ siapkan kerja balik
chaiyokkk!!! korang pe macam?  for now,sunyi lagi la shah alam.. tunggu la esok...hehehe..
p/s : tadi gi SACC Mall, ada uji bakat raja lawak tengok je orang uji bakat.. tak ada maknanya nak masuk.. tak reti la nak melawak kat public..kekkekee

#2 bahang spm

Assalamualaikum kepada semua yang sudi baca entry ni dan sama-sama rasa kehangatan spm yg dah dekat ni.. tinggal beberapa hari je tinggal..
teringat masa bapak datang bagi ceramah untuk teknik menjawab paper English
sebelum bapak datang siap bagi pesanan kat bapak,
"don't even mention my name,please..."
bukan apa..tah la..malas nak kena menghadap dgn mmbr2..

ada la sorg member ckp," bapak ko ni bg talk sampai 2 jam,pasal apa ha?"
wahhh...tak tengok lagi kehebatan bapak ku..
ha,amik kau lepas je bapak bagi talk untuk continuous writting,
terdiam member...esoknyer untuk slot directed writting,novel
awal semua orang sampai..even sampai sekarang impress bila dipikirkan..

lepas je abis paper English, ada yang datang jumpa saya
dan cakap,"cakap terima kasih kat bapak ko ek..
apa dia cakap,banyak masuk tadi"

"sejak bapak ko datang,ada jugak keinginan aku nak belajar English,
kalau tak emm..main jawab je la nanti"

perkara ni sentiasa jadi dalam ing…

sokong kitar semula

Image
Assalamualaikum semua... pagi tadi tengok MHI kat TV3 tertarik dengan isu pasal kitar semula..
highlight : pembuangan sampah yang betul akan dapat hasil sesuatu yang baru
info yang saya dapat 6 botol air mineral = satu jersi bola wahhh...seriously amaze dengan fakta tu..
sekarang pun banyak je kempen kitar semula.. tabik dengan IKEA la jugak...sebab mereka sangat support isu ni.. ada IKEA Recycling Centre
setiap hari sabtu, NO PLASTIC BAG DAY korang taw kn semua tu?  kalau tak ada kesedaran dari sekarang,bila lagi nak mula kan?
jadi sama-sama la kita sokong untuk kitar semula saya berharap dapat membuatnya dengan berterusan.. usaha saya sekarang ialah mengasingkan tin minuman dan botol air sebab itu la selalu saya akan guna.. masalah saya sekarang...mana nak simpan semua tu kat kolej hehehe saya harap dengan sedikit usaha saya dapat mengurangkan kadar pelupusan sampah..

#1 bahang spm

Assalamualaikum kepada semua.. entry kali ni saya dedicate kepada adik saya,Ameer yang bakal menduduki SPM start 14 nov ni..
nak citer sikit masa amik spm dulu tahun amik spm : 2007 tak ingat tarikh mula..tapi ingat tarikh habis 26 November 2007 (birthday bapak dan tak sabar nak balik rumah) last paper biology
favourite(s) paper : English, Sejarah, Add Math, Math, P.Islam perasaan seminggu sebelum SPM? berdebar2, takut (sbb member2 lain tekun giler study,seram2) at the same,try to act cool..hehehe poyo2..
korang macam mana pulak time nk amik SPM dulu2?

semuanya facebook punye pasal

Assalamualaikum semua.. sihat? hope sihat la ek korang.. jaga kesihatan tu..cuaca sekarang tak menentu.. entry kali ni nak citer pasal pantang larang saya untuk facebook wahhh...nampak macam...perkara remeh temeh je kn? tapi..tak ada la sangat..biasa2 je.. kalau nak ikut, suka hati korg la...asalkan korg bahagia.. yg pertama, "jangan nk dok citer semua kat orang...especially kalau tak puas hati... or nak complain ke.." contoh : tak puas hati dgn classmate tak buat kje.. yg kedua, asyik2 nampak kita on9 je... ada la jugak dulu,ada member ni tegur "ko ni...aku tgk asyik online je...bila ko study?" tapi lain pulak bila,"susah nak nampak ko online ek...buzy betul ko" yg ketiga, bila nk post status ke...komen ke...nk tulis kat wall orang ke... saya siyesly akan baca 2-5 kali...kalau ada 1 hari tu terlupa nk baca byk kali.. konfirm something not right.. yg keempat, kalau nk complain ke...nk buat tunjuk rasa tak puas hati ke.. JANGAN la guna medium facebook ni.…

#7 spontaneous thursday

Assalamualaikum kepada semua yg baca ni. untuk spontaneous thursday,lebih panjang drpd biasa..
situasi saya tengah on lappy,of coz layan facebook..ini adalah kisah benar

Adik : kakak...Adik nak ada facebook boleh tak??
Saya : nape nk ada facebook?
Adik :kawan2 semua ada facebook,siap add friend dengan cikgu lagi..           nak jugak...please kak...tolong la buat kan..
Adik, 10 tahun... suka main game.. budak yg sgt takut nk langgar peraturan sekolah,
anak kesayangan cikgu, pengawas sekolah decision berdasarkan situasi atas ni...MASIH DALAM PERTIMBANGAN..

#16 wordless wednesday

Image
-jangan terpedaya dengan muka 'cute' ni-

must watch: ouran high school host club

Image
Assalamualaikum kepada semua..
cuti mid sem kali ni...ok la..tapi..rasa tak sabar nak balik UiTM..
banyak keje sebenarnya...kalau duduk rumah ni,xjalan kje...
godaan dgn tv + katil yg memanggil2 + makanan yum2 + kereta
= memang la kej xle jalan..ok kali ni punyer entry ni nk ckp pasal ouran high school host club
watak2 dalam citer ni: Tamaki (Presiden Host Club), Haruhi Fujioka (yg sepatutnya perempuan tapi disebabkan dia berhutang dgn Host Club jadi terpaksa jadi ahli Host Club), Kyoya (bab2 kewangan,pengurusan kelab serahkan kat dia), Kaoru dan Hikaru (kembar, imej dalam kelab sebagai brotherhood), Takashi "Mori" (imej cool)  dengan Mitsukuni "Honey"(imej kebudak2an) (sgt terer martial arts)

genre: romantik komedi
rate (pendapat sendiri) : 4/5 (siyes best!! )
citer pasal sekolah orang kaya ada Host Club (kadang2 rasa...ada ke sekolah mcm ni...mcm xde kelas je..)
persahabatan, hargai masa yang ada, buat apa yang kita suka, kenali sahabat kita..
p/s: enjoy the sho…

latest update: tolong adik make final preparation for spm 2011

assalamualaikum kepada semua.. ni update dari saya.. sekarang cuti mid term, so cuti seminggu.. dalam cuti ni...saya buat keputusan nak tolong adik saya yang bakal amik SPM dalam seminggu lagi 14 November ni mula la pertempuran dia.. jadi saya akan bantu dia sedaya mampu yang saya boleh.. sekarang tolong dia dengan novel English.. waahhhh..not bad la.. hope dia buat la revision hasil usaha kakak dia ni kn.. esok nk buat revision on add math (hope gerak la ni..bila dh ddk umah,paham2 je la) amin.. so,chaiyok2 my little brother..
so,sorry la ek kalau rasa macam bersawang sikit blog saya ni.. GOOD LUCK kepada semua calon SPM 2011 dari saya.. (paham bebenor perasaan korang tu)