Posts

Showing posts from October 23, 2011

jawapan untuk 11 soalan

Assalamualaikum kepada semua.. baru-baru ni saya ditag oleh kawan saya, shima dia belajar pergigian, maka...soalan dia semua berkenaan field dia.. bagus2...apply kn kat belajar tu se'maksimum' yg boleh.
1.korang ada berapa gigi dalam mulut korang sekarang? sebenarnya tak pernah nak kira...tapi..aritu doktor gigi cakap,nisa ada banyak gigi susu lagi..
2. 3 kegunaan utama gigi pada kehidupan? -makan(of course), bercakap(tanpa gigi susah nak sebut especially huruf s),senyum!!(tak de gigi,senyum ku kurang power..hehehe)
3.apa yang nisa tahu pasal plak gigi? bukan benda yang baik la kalau ada plak gigi tu..
4.suka tak jumpa doktor gigi? boleh la..takde la sampai fobia nak masuk.
5.kenapa suka/tak suka jumpa doktor gigi? tak suka kalau dia start keluarkan mesin2 yang bising tu... suka sebab...hehehe..tak le pikir lak
6.percaya/tak,kalau cabut gigi boleh effect mata? ye ke?? baik jangan tipu...nisa ni lurus bendul..(percaya 60%,tak percaya 40%)
7.antara listerin dengan floss gigi,pi…

#5 spontaneous thursday(spontan khamis?)

Image
assalamualaikum.. diam itu tak bermaksud kita kalah... diam itu jugak adalah lebih baik sebenarnya..
renung-renungkan...

-nak tunjuk je memang peminat anime- ~layan time cuti sem 4 bulan kat animax (07-Ghost)

#14 wordless wednesday

Image
found at bukit cerakah

"what a day...."

everything seems wrong... what I do, what I say seems wrong.. just do what I know best. Hope tomorrow will be even better.. Learn day by day to become a great person. I do hope to be a good learner especially about my life. learn about trust, respect and be patient.. definitely not easy thing to do..  but I will do the best..

"bila kawan kita stress..."

Assalamualaikum kepada semua..dan hai2!! entry kali ni...just nak jadi perihatin terhadap kawan kita.. "bila kawan kita stress.." situasi di mana kawan kita ada assignment berlambak, dgn kita sebagai roomate yang tak ada banyak keje dan asyik berborak dgn kuatnya.. boleh pulak layan movie...ada pulak masalah peribadi.. mana la tak stress member kita kan?
apa korang buat kalau tetiba kawan korang  bak kata orang kampung saya,"don't act like normal..."
solution paling senang..("wah wah wah senang ye ko cakap,jah!!" monolog dalaman) biar kan dia..dia perlukan masa dan ruang.. dan kita ni sebagai kawan... memahami situasi dia..kalau time kita stress, dia menambahkan stress kita.. kita sendiri cari alternative lain..
biasa la,tak semua orang akan memahami kita. yea betul, kita cuba memahami orang tapi bila time kita orang tak memahami.. nak buat macam mana kn??
jadi...apa2 pun pandai la korang bawak diri pasal berkawan ni.. jangan gaduh2 ea.. tak baik.. k…

Segmen Kancil8349:Kartun Animasi Yang Paling Saya Suka

Image
Assalamualaikum kepada semua reader.. hari ni tengah2 usha dashboard nampak la segmen dari Kancil 8349 kartun animasi yang PALING saya suka.. aduiii susah sikit la untuk kali ni nyer segmen..
nama kartun kegemaran:  i) anime -naruto, one piece, maid-sama,K-ON (urrgghhh banyak ni...) ii) kalau kat Malaysia,saya suka BOBOI BOY..hehehe kenapa minat? overall,semua ada moral value sendiri.. contoh: Kesungguhan Naruto nak selamatkan Sasuke, Luffy ada impian yang sangat JELAS. He just go for it..  yang Boboi Boy tu, of course la kena support Malaysian Industry kan?
mula minat?? hehehe tak bape nak ingat la.. lama la jugak..
watak paling best?? NARUTO, LUFFY,SANJI, USUI (maid-sama),HIRASAWA YUI(k-on) and of course BOBOI BOY..hehehe

tapi tuan empunye blog suh pilih jugak... aduii..dilemma la...saya letak.. YANG PALING BEST,NO 1 di hati saya K-ON! tak pernah miss (sekali dua je miss)kat Animax.. apa lagi,kalau nak join segmen ni..tarikh tutup 26hb Oktober 2011 pukul 10 malam..
p/s: nampak sang…

pelik ke perangai saya ni?

Assalamualaikum kepada semua.. entry kali ni nak cakap pasal...perangai pelik saya (pada orang)
tah la saya ada satu habit, saya akan cakap TERIMA KASIH pada mesin ATM.. pelik sangat ke?? hehhehehe.. bagi saya la kn...ckp terima kasih kat ATM tu sbb.. mesin tu la bagi kita duit..(ehh,of course la parents/ptptn/jpa tu yg bg duit)
tapi kalau tak ada mesin ATM..uisshhh..bayangkan kalau kita ada RM1 je dalam dompet..
apa nak makan? nak naik bas je la boleh..tu pun sehala je.. bayangkan..kalau tetiba tengah darurat tak ada duit..,mesin atm tu pun buat hal ke.. atau pun mesin tu out of cash ke..out of service.. uissshhh...naya kita..
memang itu habit saya yang saya sentiasa buat.. kalau sorg2 amik duit tu,boleh la cakap kuat2... kalau depan public tu,hehehehe cover2 la sikit..
tak ada la weird la sangat kan? (^_^) peace~~
p/s: bru balik dari jadi urusetia Anugerah Dekan.. penat la sikit..ok la nak study jepun..ada kuiz online nieh,,,