Posts

Showing posts from October 9, 2011

tahniah follower ku yang ke-100

Image
Assalamualaikum kepada semua...sama ada silent reader atau tak.. hari ini saya nak mengumumkan  follower saya yang ke 100

ni blog dia : Rileks Sebentar


terkejut bila hari ni bukak blog..dah ada 100 follower.. ada kawan saya cakap saya main tipu tetiba je follower bertambah. tu pun thanks kat segmen la.. so,saya nak ucapkan selamat la terjah blog saya yang tak seberapa sangat.. saya harap dapat jadi blogger yang tegar (mood: determintion) terima kasih semua!!!

review : Mei-chan no shitsuji

Image
Hai korang, sihat?? hehehe.. entry kali ni nak buat review citer pasal citer  "Mei-chan no shitsuji" (Mei-chan's Butler) rate citer ni 4 out of 5 Genre: romantik, komedi sangat best.. ada moral value..contohnya dari #3 spontaneous thursday
Shinonome Mei asalnya hidup miskin dan bahagia bersama ibubapa nya. selepas ibubapa yang accident(pass away), butlernya Rihito Shibata mencarinya dan dipaksa untuk meneruskan persekolahan di  St. Lucia Girls' Academy.. dekat St. Lucia Girls' Academy,dimana semua orang ada butler masing-masing.. serious best...sangat2 best.. (of course la minat Rihito-sama..hehehe)
adaptasi dari manga.. semua sekali ada 10 episod.
credit to: Ardlina (sebab perkenalkan citer ni,thanks)
p/s: berguna jugak belajar jepun hik hik...

SEGMEN:::JOM HARGAI SAHABAT

Image
Assalamualaikum kepada kawan2 ku..heheheehe saya telah dijemput oleh kawan blogger saya,istana biru. idea yang sgt menarik..nak hargai kawan ni susah nak luahkan,tunjuk dgn kata2.. ada juga cara dgn pengorbanan masa,tenaga dan duit(bab2 enjoy or makan) tetiba je nak feeling ek..

sejujurnya saya tak reti nak luahkan pasal2 penghargaan kepada kawan2..(yea la tu (gaya mata pandang atas,tangan letak dibahu)) jadi saya cuba sedaya upaya saya untuk melakukannya (mood : determination) 
tunjuk gambar pun boleh la ek??

kawan saya ni pun blogger jugak, nukilan izumi. usha la,best blog dia ni...selalu jenguk2 dia..
ni gambar 'curi2' dari diaorg..ni pun rapat jugak... jenis yang gila2..

background giler striking...btw,menyerlah kekawan saya semua ni...hehehe...best!!!(soe korang curik2 gambar tanpa izin...)


roomate masa semester 1...tapi sangat rapat...sampai la sekarang.. atlet dia ni... semangat sangat2 kuat.. pernah jaga saya masa saya sakit..
 ramai lagi sebenarnya... tapi kalau just one…

#4 spontaneous thursday

Image
really like this...hehehe that's why I retweet it..

#3 spontaneous thursday

"You would surely wonder what you should do, and the time would come to make decision. When you do make a choice, you must come to the resolution that sometimes you gain and sometimes you lose. What is the most important thing to you?"

promote food delivery : Dok Resources Dokr

Image
Assalamualaikum kepada semua sama ada silent reader ataupun yg reader yang tegar.. -intro yang baik punyer hahahahahaha<try hard>- entry kali ni nak promote food delivery yang saya selalu pesan.. memandangkan kelas banyak habis petang dan ada yang malam.. klik kat SINI laju2 utk tgk jadual saya sem ni.. plus kalau petang2 ada meeting,so dengan Dok Resources Dokr la saya tak payah bersusah payah nak ke Dataran Cendekia (DC) utk beli makanan.. mana tahu? dari roomate saya..
ini antara menunya.. Nasi Ambeng Special [ayam black paper RM 7.00 ] Ambeng special ikan keli cili padi RM 7.00 ] Ambeng biasa ayam rempah RM 5.50.percuma sirap pandan semua set d atas.. mesti try ni..

antara kegemaran saya mee/kuetiow/bihun goreng mamak RM 4.00
 ada lagi menunye...dalam 25 menu...kang entry ni penuh dengan gambar makanan je nanti.. untuk detail pergi kat facebook taip Dok Resources Dokr untuk tempahan 017-6744447 D ORANG KAMPUNG SEK 2 SHAH ALAM 10.00 a.m - 11.00p.m p/s: food delivery+resto…

#1 future: rollerphone

Image
assalamualaikum and hye!! everyone.. last night, my friend and I were searched on future technology. and...we found out about ROLLERPHONE- Concept Braclet Phone is it awesome?? I do like it. If this technology already in the market, I will hesitate to buy and try it. with ergonomic design and transparent watch..this hi-tech invention will not disappoint us.   you can watch videos, chat online, play games, read book and even listen to the music.



Actually I am now looking for a good research on my Entrepreneur subject  about just on anything about technology that we all so curious to know. We (my team) still searching about it. Even though we have Mobile Operating System as our topic, but we might need a back up plan,just in case.
p/s: sorry if there just tooooo many gramatical error on my writing.. still working on it..to be better..