Posts

Showing posts from October 2, 2011

promote event: Fiesta Muda Mudi UiTM 2011

Image
Assalamualaikum kepada semua... semoga sihat2 selalu pada weekend yang agak...emm..petang tadi kilat+petir semua sambar menyambar.. seram,seram,seram... kuasa Allah.. subhanaAllah.. okay entry kali ni nak promote event UiTM

Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Shah Alam dengan kerjasama Pusat Pemikiran & Kefahaman Islam UiTM (CITU), Persatuan Mahasiswa Hadhari (PMH), Kelab Tabung Haji (TaHa) & Gabungan Jawatankuasa Perwakilan Kerohanian Kolej akan mengadakan suatu program yang dikenali "Fiesta Muda Mudi UiTM 2011".Program ini akan diadakan pada 10-16 Oktober 2011 di UiTM Shah Alam. Program berbentuk pertandingan ini akan melibatkan peserta-peserta UiTM daripada seluruh Malaysia yang akan mewakili kampus masing-masing dalam pertandingan Tilawah Al-quran, Hafazan, Kuiz Sirah, Seni Khat, Pidato Islam dan juga Sirah Muzikal. Kepada seluruh warga UiTM khususnya... (copy paste dari details)

pengalaman sendiri tiru time exam...

Image
Assalamualaikum kepada semua yang datang jenguk kat blog ni.. entry kali ni nak citer pasal facebook share dah 'berleluasa' dan diantaranya... pasal kes tiru yg makin menjadi2,so ini la langkah 'darurat' (suke hati je buat term sendiri) (gambar sumber dari facebook)
desperate giler ek..hahha..ada kawan saya cakap lagi senang nak meniru..selit nota kat penghadang tu.. dan saya respond  tak ke juling mata kalau nak meniru.. sanggup ke korang nak amik exam mcm ni?

pengalaman the first and the last time tiru exam, time tu nak exam chemistry..kan ada pasal Electrochemical Series tu kn.. siyes lupe order utk ES tu,so buat la drastik solution..letak notes bawah meja. betul2 nak hantar paper..pergh, kena serang dgn cikgu. hamik ko..terbaik la..time tu nak cover mmg tak dapat la..dapat malu memang la ada. sampai kena ugut nak bagi markah kosong.. berpeluh2 nak balas serangan cikgu.. tobat tak nak buat lagi..fobia..so,tu adalah antara pengajaran terhebat pernah ku alami.. kor…

jadual untuk sem ni...

Image
Assalamualaikum kepada semua.. entry kali ni pasal jadual saya yang latest.. ni adalah realiti.. memang ni saya nyer jadual kelas.. so,kalau nmpk pagi2 post entry..jangan la terkejut ea.. ni adalah komen dari peminat saya di facebook ada best dan tak best nyer jadual mcm ni.. tapi....dengan ini saya akan belajar untuk menghargai masa..insya-Allah.. p/s: ada tulis pasal nak ponteng kat atas ni...tapi...hahaha xde mknenyer nak ponteng...(perasaan serba salah bila ada niat nak ponteng) siap bapak saya komen tu...hahaha untung laa~~

#2 spontaneous thursday

Image
jangan berkira dengan orang (mahupun Allah) nanti bila mereka berkira dengan kita...kita akan menyesal tak sudah..
p/s: ayat sendiri..my copyright..yang atas ni
      betul tak ayat ni?? kalau salah...tolong betulkan yea..terima kasih..

dan sungguh, yang kemudian itu lebih baik bagimu daripada yang permulaan  surah Ad-Duha ayat 4

#12 wordless wednesday:scene on modul LPPKP

Image
time jaga modul LPPKP minggu lepas.. aktiviti wajib utk student UiTM

Segmen 1 hari : tambah rakan blogger

Image
Assalamualaikum kepada semua.. lambat buat entry nak join segmen ni, cik dila thank you ajak...maaf la..baru nak buat..

jadi kalau ada sesape nak tambahkan kawan blogger, meh la join...
nak kongsi antara cerita yang best kat blog ni.. gambar lawatan intergrasi saya tak reti pakai selendang,normal ke tak? support no phone zone
mari la jenguk2 ea...

baru je abis baca novel episod cinta

Image
assalamualaikum kepada semua... hari ni saya baru je abis layan novel Episod Cinta oleh Aira Aliff

bukan senang taw saya nak melayan novel2 macam ni.. berjaya menghabiskan membaca novel ni selama 2 hari.. kepenatan sejak akhir2 ni..baca utnuk bed time story dan tengah tunggu ada kje  masa jaga modul tadi.. gunakan masa penuhnya.. mood bila baca : hati berbunga2+sedih+pilu+semangat(tabah) kadang2 rasa macam Aira Hanna dan Hareez Riffqal tu somebody yang saya kenal.. cerita cinta yang sangat sweet...penuh halangan,cabaran.. rating : 4 out of 5 (best!!) tahu mengenai buku ini dari : majalah (tapi tak ingat kat mana,byk sgt baca majalah) harga : RM 19.90 p/s: WAJIB LAYAN!!! (just my opinion)