Posts

Showing posts from September 18, 2011

Segmen: Himpunan Nama-Nama

Assalamualaikum kepada semua dan Hai!!! hari ni hari yang indah, saya nak cuba buat 1st time buat segmen.. risau jugak kalau tak dapat sambutan tapi nak jugak try..(berdebar-debar) idea asal : roomate,kak odah ditanya oleh seorang kawannya untuk mencari nama anak.. bagi saya menarik idea ni sebab nama itu kan satu doa juga kan.. pada masa yang sama, nak bagi semua rasa bangga dengan nama yang anda miliki..
cara nak menyertai segmen: 1. semua dialu-alukan untuk join..tulis nama tajuk post "Segmen: Himpunan Nama-Nama" 2. ceritakan apa nama disebalik nama anda atau anda boleh menceritakan nama yang anda rasa bagus maknanya untuk dikongsi (nama anak sedare sebagai contohnya) 3. asal-usul nama pun boleh je 4. letak link post anda di ruangan komen post ini.
tarikh tutup : 30 September 2011 
Nama diberi ANISA NADHIRA BINTI ANUAR (ikut i.c) yang bermaksud ANISA ialah wanita(perempuan) dan NADHIRA ialah kasih sayang. semua nama adik-beradik saya bermula huruf A..kata bapak supaya kami …

promote HI Computer Sales & Services

Assalamualaikum kepada semua dan hai!! kali ni nak promote HI Computer Sales & Services
PROMOTION!!!! FORMAT LAPTOP SERENDAH RM10 PERKHIDMATAN PENGHANTARAN DISEDIAKAN TIADA KOS PENGAMBILAN DAN PENGHANTARAN DIKENAKAN (HANYA DI KAWASAN SHAH ALAM)
TURUT MENJUAL LAPTOP DAN MEMBERI KHIDMAT NASIHAT MENGENAI LAPTOP..
BERMINAT?? 014-237 3387 013-625 1233
DAPATKAN SERVICE INI SECEPAT MUNGKIN KERANA PROMOSI HANYA SAH SEHINGGA BULAN INI SAHAJA (SEPTEMBER 2011)
FACEBOOK PAGE: HI COMPUTER SALES & SERVICES boleh like page ni..

1st time buat entry blog kat bilik gerakan

hye semua.. td baru pergi teman member pergi jj... sebab hari ni kelas satu je pukul 1.20 ptg sampai pkl 2.10 tadi sekarang kat sebelah saya ada syed.. tengok la blog dia.. selalu stalker blog dia.. alamak kantoi sudeh.. berbalik gi teman member gi shopping td, so...dapat la 'treat' mcd.. 1st time lunch mcd kat fakulti..untuk sem ni.. apa nak dibanggakan sgt pun tah la..layan je la...
so...lepas dah lunch..take away ke bilik gerakan ni.. abis member2 dok kebas french fries.. hahaha lapaq sangat la tu kot..
and then dapat berita,kena amik subjek QMT522 experimental design.. so nak tak nak kena amik jugak.. so bertambah la credit hour untuk sem ni, jadi 18 credit hour..
jumaat still hari cuti umum ku...yeah!!! I like..
ok la nak chow dulu.. penasihat kelab dah panggil ni..nak kena setelkan sesuatu.. nanti sambung lagi berblogging.. wasalam..

p/s : kepada presiden SMF,lan...kalau ko ternampak entry ni..
ko jangan pikir yang aku menyalah guna kuasa kat bilik tu pulak..
maaf ek...…

"I am creative in my own way"

hye everyone..
do you feel that you are creative person?
you have your own way of thinking?
feel impress with it?

as for me.. what I feel for the creative things that I do
when I managed to get a low price for my dinner..as far as I could
remember...when I was in semester 1..
what I do is..just be nice to the owner..that's all..

creative is when we will thinking differently and
it is seems to have a lot of ideas..

Ha!! I remember I play a go-cart with my brothers
along time ago..and I win..
how I win?? hehehe..no way I will tell it here..

My teacher once told me to watch a lot of cartoons
especially Sponge Bob..it is just because he really like it..
I think sooo too..If we have a good imagination..
how to have a good imagination by having a nice simulation of graphic
or something like the cartoons..

how about you? what do you think about creative?
p/s : based on my lecture syllabus


#9 wordless wednesday

Image
hye guys...

funny isn't it? (^_^)

perlu ke jujur sepanjang masa?

Image
assalamualaikum dan hai semua.. entry kali ni nak mintak pendapat kat semua orang.. tak kisah la apa2 pun.. perlu ke kita jujur sepanjang masa? apa cause and effect kalau jujur? apa situasi yang jujur tu mesti kena?

pada pendapat saya... kita kena jujur selagi perlu. Kalau berkenaan perasaan,better jujur.. kalau berkenaan dengan amanah dan tanggungjawab,pun harus lah jujur..
tapi lain orang,lain definisi jujur mereka.. berdasarkan pengalaman dan kejadian yang sukar dilupakan..
harap entry ni dapat membuat kita lebih kenal diri kita sendiri. sekadar perkongsiaan.. p/s: boleh pulak update blog sebelum pergi kelas
betul2 sebelum nak publish, elektrik xde..laptop terpadam.. terbaik (gaya Boboi Boy)

'bulan terang bulat'

assalamualaikum dan hai semua.. ini entry idea yang datangnya dari kawan saya,dakulala katanya suruh tulis dengan kejujuran.. macam menarik je idea ni.. bermula la kisahku..
merasakan diri ini banyak perkara untuk dipelajari, takut untuk berubah, tetapi masih mencari siapa diriku sebenarnya. berani menyahut cabaran untuk melakukan luar dari zon keselesaan, pernah merasakan untuk ada ramai sokongan, tapi...apa yang aku miliki hari ini mencukupi bagiku.
rasa down bila ada yang cuba menjatuhkan diri ini, apa yang aku perlu buat hanya perlu terus berjuang dan tidak akan patah semangat..
harapanku adalah untuk mengenal Maha Pencipta, Ramadhan yang lalu penuh bermakna bagiku, aku rasa bersyukur kerana apa niat baik ku yang ku inginkan secara perlahan-lahan kini aku mengamalkannya. umur meningkat dewasa tapi amalanku tidak pernah rasa cukup bagiku...
p/s: kepada dakulala...yang bold ni insya-Allah cukup 100 patah perkataan.. dah check guna microsoft word. ni first time tulis macam ni, maaf kalau rasa m…

budak lelaki semakin berani nak masuk kolej asrama perempuan??

Image
assalamualaikum dan selamat sejahtera semuanya... entry kali ni untuk peringatan bersama.. mulanya saya bukak la twitter..tengah dok layan, tetiba terbaca member punyer post.. geram betul dia...saya memang paham sangat2.. sebab saya pernah tengok dengan mata saya sendiri..
masa sambutan Hari Malaysia, 16 September (jumaat)
terkejut la..dalam hati,"taw la arini ramai budak kolej balik,tapi main naik..
nasib tak masuk je bilik, nauzubillah..." dah la kebetulan kitaorang ni satu blog blok (boleh lak typing error) time post ni dah nak dekat 10 malam.. siapa tak marah..ada sebab la kolej perempuan hanya untuk perempuan. dah la tu,lewat malam dah..  ada la sebab kenapa dah lelaki ada had nak masuk kolej perempuan.. hormat hak kawan2 yang lain.. korang semua kan dah besar panjang,pikir la elok-elok ea.. ini untuk keselesaan bersama.. harap perkara ni tak akan berulang lagi..
mungkin pada yang tak pernah mengalaminya,harap korang tak akan terserempak la diaorang..
dan tak akan meng…

selesai sudah Program Pemantapan Wawasan

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua yang datang blog ni.. bermula 17/9 sampai 18/9 (baru je tadi) event untuk pelajar baru untuk Fakulti Sains Komputer dan Matematik di INTEC,seksyen 17,shah alam..
tugas kali ni jadi urusetia.. okay la.. nak jaga 500++ orang, bukan perkara mudah.. di sini saya nak ucap tahniah pada kawan2 saya kerana berjaya buat event ni berjalan dengan lancar nya...
sebenarnya,penat tu memang ada... tapi hati ni still berdegil jugak nak buat entry, tak tahu la kenapa kan... so,nak citer detail?? boleh share 1 perkara je..
Tido dalam dewan beramai-ramai,semua prempuan yea... dan...air-cond bukak sepanjang masa.. erti kata lain, tido dalam 'peti ais'...semua orang tak boleh tido.. beku kot rasanya.. tapi memang tabik la sapa boleh bertahan..
learn a lot of things...I really appreciate the experience.. harap ingat sampai bila2... nak rehat la kot,lepas ni...hehehe (^_^)