Posts

Showing posts from September 11, 2011

gambar lawatan intergrasi

Image
assalamualaikum dan selamat sejahtera..
kali ni entry nak tunjuk gambar2 lawatan intergrasi masa cuti semester hari tu.. memandangkan sekarang line pun baik punye, tu yang dapat download ok la dari kat rumah time cuti hari tu...member dok tagged,tu yang nak gak tunjuk..
kalau ada camera sendiri...hehehe...meh la nak tunjuk sikit.. ikut timeline ni... semua nya sumber dari facebook..






kawan bersama.. hana lyana, aizuddin, lokmanulhakim, syedboleh klik kat nama2 ni dan ramai lagi...boleh la usha blog depa..yang lain tak tahu la.. walaupun dah lama berlalu, siyes xle lupakan... ni sekadar nak share pengalaman,excited... ada yang korang kenal ke?? boleh la nak mintak sampaikan salam ke..kalau nak la..
-sharing is caring- (^_^) p/s : tgh ada masa lagi,boleh la nak aktif blog ni... lepas ni...tak jamin la...heehehe.. but I will try my best..

assignment week #1

assalamualaikum dan selamat sejahtera.. entry kali ni nak tulis pasal assignment untuk minggu ni.. kelas presentation skills (bel429) dah kena assign.. listkan 5 topik untuk dijadikan dalam Presentation 1.. anything but better as I have experience on it.. dalam pikiran tu ada la beberapa, cuma tak tahu la sesuai ke tak..
pengalaman masa lawatan intergrasi, pertama kali pergi konsert Back Street Boys, apa lagi ek...kalau pasal raya..kata lecturer, masing2 ada pengalaman sendiri.. idea kering pulak.. nak kena submit rabu ni..
yang keduanya, assignment econometric.. difference between statistical and deterministic relationship difference between regression and causation difference between regression and correlation.. aduyaii..1st class..dah suruh cari macam ni.. rasa nak mintak bantuan pak cik google je
hope nanti dah buzy masa Program pemantapan Wawasan  dan Taklimat Dekan, assignment ni tak terlupe nak buat. atau...ada siapa2 nak buat kan ke?? hahaha...xde la gurau je.. kalau suruh org…

sambutan raya di UiTM

Assalamualaikum kepada semua dan selamat sejahtera.. semalam ada event besar-besaran beraya di Padang Kompleks Sukan UiTM Shah Alam semua sekali ada 54 gerai melibatkan kolej, fakulti dan sebagainya.. setiap gerai ada tema masing-masing. the main event is merdeka and raya.. macam-macam idea untuk tema gerai dapat tengok sorry tak de gambar kedatangan VC memeriahkan lagi suasana.. setiap gerai ada menu tersendiri.. godaan betul la.. tapi dapat layan mee bandung muar dari gerai kolej teratai.. itu je yang larat nak makan..  penuh satu padang tu dengan gerai..
sambil jaga gerai fakulti, sempat berjumpa dengan kawan-kawan.. antaranya kawan kelas, kawan sebilik masa semester 1(pija dan jue), kawan serumah masa duduk kat luar(semester 3 (kak wani)),  kawan sekelas matrik(murni), dan ramai lagi...
tak ke macam jejak kasih tu...seronok sangat.. lepas ni beraya under fakulti pulak.. aiihhh makan aje la nie.. apa-apa pun ukhwah persahabatan antara semua kawan saya sangat bermakna..lebih-lebih …

SEGMEN Kancil8349: Pengalaman korang masa menghadapi UPSR

Image
Assalamualaikum kepada semua dan hai juga.. kali ni entry dari Kancil 8349 pasal pengalaman masa menghadapi UPSR.. bagus segmen ni untuk merasai bersama adik-adik kita yang amik UPSR.. tahu segmen ni dari kawan blogger, istana biru. tarikh tutup 15 september, 10 malam..
memandangkan ramai cakap pasal diaorang dari sekolah mana, so saya pun nak jugak... nama sekolah : sekolah kebangsaan cenderawasih
okay ini cerita ku.. saya amik UPSR pada tahun 2002. nombor giliran tak ingat tapi dalam susunan meja.. saya yang antara depan dan paling depan untuk perempuan  sebab nama mula dengan nama A.. salah satu sebab nape bapak saya pilih nama dengan bermula huruf A.. sebelum masuk bilik peperiksaan, cikgu bagi semua minum air Yassin. siap berbekalkan alat tulis,pemadam dan pensel 2B. dengan hati yang berdebar-debar,jawab soalan dengan tenang. dengan belajar bersungguh-sungguh,apa yang diajar...ingat berlaka.. alhamdulillah result memang tak sangka.. berbaloi dengan apa yang dihasilkan.. masa dapat r…

#8 wordless wednesday

Image
one of classic picture that I want to share...
dedicate to my brother,Awie..

pelajar baru FSKM..

assalamualaikum kepada semua... hari ni buzy dengan pendaftaran pelajar baru FSKM.. lepasan matrikulasi,asasi dan juga diploma.. penat tu of course la..tapi mengingatkan kembali masa mula-mula datang kat fakulti tu..
seronok dapat tolong diaorang.. walaupun sikit je...tapi..memadai la.. jangan stress lak ek korang.. semua kena sedia sendiri.. jadual, register.. hidup berdikari..
tu je la untuk hari ni..
p/s: seronok sangat projek event dah diluluskan.. sekarang nak proceed dengan sponsor.. kalau ada yang band nak buat persembahan untuk event  charity youth week akan diadakan seminggu sebelum  cuti mid semester..boleh la beritahu..terima kasih semua..

"langgar kat simpang..."

Assalamualaikum kepada yang singgah kat blog saya ni.. hari ni..ada something unusual happen.. teman kan sedare saya, Nur Hanis pergi Seksyen 6.. pergi beli lunch.. lepas beli makan.. betul-betul keluar dari simpan ada accident.. di antara motor dan kereta.. yang dasyat motor tu dinaiki 2 orang, seorang lelaki dan seorang perempuan. syukur la tak melibatkan ragut nyawa..hanya cedera ringan.. perempuan tu tercampak jauh jugak la.. kami pulak yang menyaksikan..mmg la fokus tengok, nasib time drive pun macam...a bit distract.. dua-dua salah.. dah taw shah alam banyak kenderaan..bawa la pelahan2.. yang kereta of coz x teruk.. sbb dia dalam kereta.. cuak gak la driver(lelaki) dan seorang penumpang perempuan pengajaran : kat kawasan bandar/ dalam kampus tak yah la bawak laju2.. walaupun kereta korang canggih mana.. selain korang yang drive guna jalan,pikir jugak yang pejalan kaki..
p/s : first time isi minyak kereta..selalu suruh bapak atau adik yang isikan.. alasan takut nak isi...sebena…

dah sampai UiTM Shah Alam

assalamualaikum kepada semua yang jenguk kat sini.. tajuk entry pun dah obvious...so,saya dah sampai kat UiTM Shah Alam.. duduk kat Kolej Teratai 1..bersama kawan baik ku kak odah sampai hari sabtu lagi.. saja nak datang awal.. sbb pertama nya nak elak kesesakan pada hari ni (ahad) konfirm ramai giler akan berdaftar.. sbb yang keduanya...dah lama-lama cuti kn..bapak suh balik awal la.. kononnya tak de terkejut sangat hari isnin nak ke kelas nanti.. so far so good la.. matlamat dalam minggu ni : nak buat meeting dengan AJK Kelab, nak setelkan satu subjek yang tak tahu jadualnya.. (dah puas dok belek dalam system kelas Experimental Design) nak try ushakan tempat praktikal, (dah buat 3rd Year kot...of course dah kena cari..hehehe) event sambutan raya besar-besaran UiTM bakal ada.. (siapkan preparation la..pergh konfirm gempak)
ok la.. time to get buzy..hehehe