Posts

Showing posts from September 4, 2011

apa korang buat dengan duit raya...

assalamualaikum semua yang datang jenguk blog ni.. terima kasih banyak-banyak.. memandangkan bahang raya dah suam-suam.. bahang belajar belum masuk gear 1 lagi.. ni nak tanya la kan..korang buat apa dengan duit raya korang tu? simpan untuk kepentingan masa depan? dah guna..sebab tujuan masing-masing? apa-apa pun tindakan korang.. make sure refer pada keperluan dan kehendak masing-masing.. kalau rasa..tak ada benda nak beli ke..better simpan je la.. walaupun tak banyak..kalau dapat banyak tu tak pe la.. simpan lagi elok.. saya?? dah menyeru korang menyimpan..hehe taw2 je la jawapan nya..hehe..simpan kat mana? itu...biar la rahsia...yang penting rasa puas hati... sangat-sangat puas hati..(^_^)
p/s : sesuai jugak kalau digunakan beli topup tu..kang dah 15hb dah  kuat kuasa cukai 6% tu..hehe..

bad manners : letak chewing gum merata-rata

Image
assalamualaikum dan hai korang.. ini entry berdasarkan pengalaman sendiri.. masa Lawatan Intergrasi kat mana berlaku adalah dirahsiakan.. tak nak la bgtaw kat mana.
tempat : depan kedai.. apa jadi ialah tengah borak dengan kawan,saje la nak sandar kat tiang.. nak sandar, lama sgt kat depan kedai..dah dapat ais-krim.. dengan ttbe nye..rasa macam ada something yg melekit.. ahh...sudah..and yes, chewing gum terlekat kat tudung ok? time tu diam je la...kang kecoh-kecoh,nanti sendiri malu.. adeii.. teruk gak la.. sebenarnya just nak pesan  kepada yg makan chewing gum tu..lepas makan tu buang la..
jangan dok telan balik..pernah buat jgk..tak elok tu.. paling eloknya sebelum buang tu,balut dengan wrappers.. lama betul nak buat confession ni..hahha.. bila dah lama berlalu rasa kelakar je.. tu yang berani nak citer..kalau tak,jangan harap...

peringatan bersama agar perkara ni tak kan berlaku pada sesiapa..
not nice to do it.. kan korang makan tu,pastu gi tepek kat mana2..
ha paham-paham send…

Harap berjalan dengan lancar

assalamualaikum dan hai,hai,hai...kepada semua. okay semua sekarang mesti tengah bising malas nak balik belajar kan..mana tak nya syok cuti 4 bulan..dah kena balik start belajar.. haha..xpela..kang cuti lama-lama..dah macam penganggur je..menghabihkan beras je la kjenye.. ni nak citer..mood meeting datang lak tiba-tiba..thanks kat presiden saya... haha actually rindu nak meeting(sewel ke hape suka nak meeting) meeting kat facebook je pon sbb ramai yg tak balik lagi..w/pun tak berapa efektif..
susah nak dapat kata sepakat.. tu la orang lebih prefer meeting yang berkata-kata daripada menaip.. disebabkan lama bercuti, keje ada la sikit tertangguh..ha apa lagi..baru teringat nak call setiap projek manager pasal paperwork.. harapan saya..semua program yang dah plan dapat berjalan dengan lancar.. risau+cuak+berdebar2 (byk lagi la perasaan ni) terbaik (^_^)

support no phone zone

Image
Sharing my experience that cause a trauma to me..up until today.. I always say no phone while driving to my friends.. but I don't know why that day I was texting while driving. Technically, I was surfing the internet through my phone using wi-fi.. I was too excited that I managed to online in the middle of Kuala Pilah town. and yes, something terrible happen..but no one get injured,thank god.. so please if you want to use phone make sure not when you drive.. your focus won't be the same when you have phone while driving..
and I proudly support on no phone zone.. p/s : after the incident, I can't stand a chance if I see someone texting or calling while driving..

#7 wordless wednesday

Image
way back then...
this picture one of classic

#6 wordless wednesday

Image
adorable isn't it?? (^_^)

baru habis baca buku "Ten Things I Hate About Me"

Image
Assalamualaikum kepada semua dan hai!! hehhehe baru je habis baca buku ni.. "Ten Things I Hate About Me" pengarang buku ni Randa Abdel-Fattah.. mengisahkan seorang budak perempuan 16 tahun, namanya Jamilah.. disebabkan dia ni background Lebanese-muslim dia buat keputusan untuk hidup sebagai Jamie yang blonde kn rambut nya, pakai contact lense biru untuk nampak seperti budak Australia yang lain dan Jamilah di rumah yang hidupnya cara Islam dengan didikan ayah dia..
masa mula-mula nak beli buku ni..yang interesting nya cover dia..yang sebelah ni cover depan..cover belakang dia gambar budak perempuan bertudung..jarang jumpa buku macam ni.. a bit daring.. bagi saya menarik cerita ni, Jamilah ni cuba adapt dengan environment yang berbeza dengan cara Islam..dan ayahnya yang kawal hidupnya.. antara peraturan ayah dia :  tak boleh keluar waktu malam, tak boleh keluar kalau tak siap kerja sekolah, kalau ada occasion yang melibatkan lelaki dan alkohol tak dibenarkan sama sekali, ban…

"saya tak reti pakai selendang,normal ke?"

assalamualaikum kepada semua reader yang rajin datang ke blog saya ni.. terima kasih sangat-sangat sebab sudi singgah..
untuk entry kali ni still mood raya..tengok kat facebook kawan-kawan semua dah tukar profile picture gambar raya.. lawa semuanya.. yang kawan perempuan semua pakai selendang.. selendang ni setahu saya jadi fenomena dari saya 1st semester lagi..
frankly,I do jealous of my friends..because they really look good wearing any dresses.. but me? memang ada try pakai..tapi tak rasa berape selesa.. boleh katakan semua posing dengan the best dress.. bagi saya selesa nya..tudung bawal tu dah memadai.. saya tahu selendang tu part of current popular trend
kalau tak reti pakai selendang,xde la weirdo sangat kan?
pernah kawan lelaki tak tahu la apa niat dia..perli ke nasihat.. "ko tukar la cara pemakaian ko sekali-sekala..pakai macam ala-ala tudung Yuna tu ke..lebih feminin gitu" saya tahu berpakaian ni bukan nak jadi attention seeker.. just jadi 1st impression orang ter…

gila ke hape..mimpi pasal cari sponsor??

assalamualaikum..baru la perasan..selama ni punyer entry tak ada pembuka bicara.. apalah saya ni..maaf ek kawan-kawan..kurang sivik betul la saya ni.. ha!! paham tak tajuk entry ni??  bukan apa..cuti dah nak habis..naik semester ni konfirm buzy..1st week dah ada event.. boleh pulak semalam mimpi tengah cari sponsor untuk event charity yang masih dalam progress.. bukan apa..dulu member ada dok cakap "susah la nak cari sponsor" bapak saya lagi la cakap senang "eeh pe pulak..senang kot.." disebabkan kata-kata beliau la saya jadi semangat nak buat.. bapak borek, anak rintik la katakan..buzy sana sini hehe..  adakah ini satu petanda?? tah la..tunggu dan lihat je la.. tak pernah-pernah lak nak ada mimpi nak cari sponsor..(^_^)

aduyai... buat hal pulak

baru-baru ni fone buat hal pulak.. tengah-tengah syok tangkap gambar adik tido, tetiba fone terpadam sendiri.. ingatkan bateri dah abis..tapi setahunya fone baru je charge  bila dah habis belek,rupa-rupanya memory card corrupt.. memang la petunjuk tu..nak buat kje jahat nak kena kan adik.. fone tu dah buat hal..tahniah la buat diri ku.. yang paling bengang nye..abis satu folder picture hilang.. lepas tu corrupt lak folder lagu.. last-last format terus memory card..

kes lain pulak, time nak komen kat blog masa blog-walking boleh pulak laptop ni keypad satu pun tak fungsi.. time tu agak lewat malam la..dah penat-penat jalan..sanggup pulak bukak laptop nak blog-walking tu memang petanda jugak tu..suruh rehat..tak reti-reti nak rehat.. sampai dah terbuat statement la nak tukar laptop.. nasib laptop tak merajuk lama..lepas ngadu kat bapak..elok pulak tu tetiba.. kadang-kadang rasa macam handphone,laptop ni 'bernyawa' pulak.. ada la rasa nak campak,baling tapi...tu pikiran tak wara…