Posts

Showing posts from August 21, 2011

Nuffnang celebrates 6th Blog Day

Image
I proudly present one of my favourite with not in particular order. One of Nuffnang Malaysia big event in conjunction  "6th Blog Day" this upcoming 31st of August 2011. If you Nuffnang subscribers are welcome to participate it and be a part of one of Nuffnang events. Just go to the main website of Nuffnang Malaysia. The submit dateline is on 31st August 2011 at 11:59p.m.

http://zulfattah.blogspot.com/
I really like this blog and the person because he always give me advise and guidance in this blog world. He always update his blog in his own way on advices and real life issues.


For this blog, I do like it which is simple and nice. Although he is just the beginner in blogging but there are a lot of information that  he shared.
I choose this blog because I always read this blog. She always give guidance to me which I do like it.
I like this blog because the blogger herself very creative on making doodles. She even teach others to do so. What I like most about this blog..her imagination…

mood raya #2

Image
memandangkan raya setahun sekali persiapan kena la yang terbaik.. puasa pun belum habis lagi, member-member dah cakap pasal nak gi beraya rumah well,of course tahun ni pergi beraya rumah member. tujuan : meluangkan masa,kenal ahli keluarga member, rapatkan hubungan silaturahim.. sebelum semester baru mula nak jumpa kawan-kawan. dalam pikiran sekarang ni, nak gi rumah kawan yang dekat area Seri Menanti. dia ni kawan saya sama fakulti tapi lain course dan yang paling terkejut,dia ni bau-bau bacang saya hahaha...sedar tak sedar la..sedare jauh..
next,member baik kat TKS(Tunku Kurshiah School) yang ni..memang kena plan abis-abis. kang tak pasal-pasal clash lak.. time nak gi beraya rumah yang sorang ni,tetiba dia lak takde. kali ni ingat nak beraya kat rumah member baik ni. dia ni duduk kat Merlimau.klik sini kalau nak kenal dia tapi masalahnya tak tahu nak bawak sape. kalau pergi sorang, memang tak dapat la.
ni semua plan lepas raya ketiga. tahun ni tak leh nak raya lama-lama. maklum la ada adik yang tak …

dah lama tak update..mood:persiapan raya

Image
uishhh dah bersawang blog ni hehe maaf la dah lama tak update dah lama jugak tak blog-walking terima kasih jugak pada sesiapa yang still singgah kat sini tak de la buzy sangat..cuma buat mana yang patut untuk persiapan nak raya ni..
ni nak kongsi sikit..kuih raya yang sangat sedap
kuih tart nenas berbentuk mangis unik kan?? uishh sedap betul.. nampak besar ek? tak la..kecik je sebenarnya.. hehe kalau nak rasa..meh la datang rumah..
belum lagi raya,kuih raya dah habis..
macam mana nie..
jadi pada yang nak datang rumah raya ni..habaq awal2 ek..
"SELAMAT HARI RAYA semua"
jap lagi nak main bunga api la..(^_^)

dah nak raya bila....

Image
lagu raya dimana-mana sahaja. iklan raya kat TV.tiket bas dah habis. sibuk nak cat rumah.dalam paper,penuh dengan promosi..shopping mall penuh dengan orang nak shopping..aktif nye Ops Sikap dan Ops Trafikkuih raya berlambak jual kat mana2..lemang sold out dengan cepatnya..ayam,kambing,lembu lebih femus dari hari-hari yang biasa. macam ni la saya sekarang time cuti sem yang tinggal bape hari je ni..
ada lagi tak?? macam ada lg je.. kalau ada lagi,boleh la tambahkan lagi hehhee...terbaik

SEGMEN : Personaliti Blogger Mengikut Jenis Darah

Image
macam menarik segmen ni..lain dari yang lain.. saya tahu segmen ni dari kat blog ni.. nak join segmen ni...tengok kat page dia ni..klik sini..
saya darah AB.. kalau ikut pada description (dah macam kat klinik pulak) kat blog ni..katanya AB ni pandai uruskan kewangan,cool and steady, ceria, bijak mengawal emosi
pandai uruskan wang? maybe2..tapi kalau dah lupa  daratan..boleh je shopping sakan..kadang2 xtaw nak shopping apa.. cool and steady? dari segi apa?  ceria? tengok la..kalau sarapan(utk hari2 biasa) konfirm ari tu akan ceria. bijak mengawal emosi? no komen..kadang2..bila normal..
so ada sapa2 yang sama macam saya?? terbaikkk...(gaya Boboi Boy)

merapu2...wahahaha

Image
hai semua!!  mood hari ni : merapu kuasa dua (mentang2 budak math,abis semua emosi guna math) dengar la kalau sudi dengar...nak join merapu?? sangat dialu2kan..nak suruh bentangkan karpet merah untuk lalu? hahha tak de hal.. nak apa lagi? nak naik kereta mercedes untuk lebih bergaya nak lalu sini? (okay2 cukup cik nisa oii merepek sangat dah ni..)
kadang-kadang ada rasa macam nak kuasa seperti Naruto!!! best bila guna teknik pengasingan diri boleh siapkan banyak kerja dalam masa yang singkat.. sangat membantu lebih2 lagi kena hantar last minute assignment..hehe
 jadi Ichigo pun best gak... boleh tukar2 badan? (Bleach layan macam tu je...average je)
kalau ada kuasa.... macam Luffy (One Piece) boleh panjangkan tangan (bukan simpulan bhse yg panjang tangan) hahaha macam best je..panjangkan kaki.. jadi manusia getah..hey!! bukan bergetah okay??
persamaan mereka masing2 ada impian..
berusaha nak capai impian.. pentingkan persahabatan.. tidak putus asa..ada prinsip hidup.. kuat makan!! lebih2 lagi bila dah p…

"buat pe..."

soalan ni common akan ditanye.. lebih2 lagi time cuti sem.. bila cakap,"saya cuti 4 bulan" semua akan cakap,"pergghhh bestnye cuti lama" technically,saya tak de la cuti 4 bulan.. dalam..2 bulan je.. kalau dengar dari member2 ada yang kerja cari duit extra.. mula2 memang dah ada niat mcm tu, konon time raye nak belanje sakan.. sebab niat dah tak baik,tu yang impian tak tertunai.. jeles dgn kawan2 dapat kerja?  hehe ada la sikit...tapi tak pe la.. parents cakap, "tak yah la gi mana2..jaga adik, amik adik kat sekolah,tolong mana2 yang patut..pun jadi la" so,lepas buzy dengan event fakulti.. tu la rutin saya sekarang.. duduk aje di rumah..nak keluar saje2 tak boleh.. nasib ada broadband,meneman diri ini kalau tengah bosan.. boleh la blog-walking hehehe...
teringat time kat matrik,bila cuti sem.. lecturer ada pesan, "korang dah dapat cuti,cuti aje la" kang dah start belajar nanti bising2 nak cuti" nanti dah naik sem ni...tak tahu la nak kena buat banyak benda..