Posts

Showing posts from August 7, 2011

try buat header..testing aje...

Image
memandangkan semua blog ada header.. jadi...saya pun nak jugak ini dalam percubaan aje disebabkan saya ni minat sangat dengan anime saya bercadang guna karakter yang seakan-akan  memenuhi perangai saya sendiri
ini saya try mula2 dengan bantuan paint dan photoshine  sebagai frame sebab tak nak kasi terlalu kosong
lepas tu tak puas hati sebab tak muat nak masuk semua nya... <geram,geram,geram> cubaan kedua pulak jadi la macam yang atas tu.. pada pendapat saya, still nampak kosong.. tapi boleh la.. kalau orang suruh ceritakan pasal header ni saya akan cakap watak perempuan ini seperti saya dimana-mana akan dengan headphone walaupun nampak seakan-akan 'boyish'  tapi still ada feminin...tu yang pilih warna ungu pink2 gitu la nampak macam banyak ruang kosong kan? masih banyak lagi kena explore pasal diri sendiri bukan tak kenal sape diri sendiri cuma senang citer ilmu di dada tak cukup lagi boleh komen kalau nak? perlukan perubahan? penambah baikan? <uishhh dah macam post-morterm la pulak> (^_^) st…

classroom #1

Image
entry kali ni saya nak kongsi masa kelas calculus dan juga kelas math masa matrikulasi walaupun timeline nye berbeza tapi peristiwa yang berlaku adalah sama tiap kali kelas mesti akan ada kalkulator yang jatuh pelik kan..?? yang paling pelik,kadang-kadang macam ada pattern je kadang-kadang bersambung lepas sorang yang jatuh,yang lain mesti terjatuh kalkulator sampai lecturer perasan la.. "iye2 kelas dah nak tamat,sabar2 sikit je nak habis" "semua tido ke dalam kelas ni?" pernah mengalami perkara yang sama? nasib baik kalkulator tak buat hal bila tengah exam (^_^) hehehhe

"speaks"

when was the last time that you have conversation in English with your friends? last month? last week? what? never? it is never been to late anyway.. as for me..I really apply it a month before took MUET exams. My lecturer insist that we must speak in English within a month among ourselves. I do aware that grammar is my most fear of.. but at least I try,right? like I always hold on to my words, "Better do it,rather than you will regret it for the rest of your life, whether you have done it or not,people might keep saying it SO JUST DO IT" <trademark of nike?> 
and sometimes I do mix up with Malay and English, but I feel sorry for my friend that told me this, "I feel so sick when you mix up Malay and English when you are talking" I guess it does sound sick isn't it?  but you know what, I am happy for it and proud of it. for this entry, I would like to make others not to be ashamed to try talk in English they might have something in mind,"English?? naahhh..it will not…

"rain,rain don't go away.."

Image
You might be wonder why I say such thing, "rain,rain don't go away.." Let just say, I'm so glad because.... First, I don't have to water the plants which that would be one of my routines. My mum like gardening so much. She is totally good on plant it, take care of it. and it is a good thing for us as her children. So that we can be responsible to take care it as well.. even though, I don't like to do it at first. but when rain come, I will be 'joyful' about it <wink,wink> Second, when I was kid.. I really like to play in the rain. although, I was been scolded by my parents about it but I really love it. As I grow much older, I know it is not good for my health anyway. Third, I did remember that my friends and I used to make sound of frogs, so that it will be NO Physical Education class (what we use to called PJK) and NO assembly..(yeahhhh) no need to bring our sweat pants and t-shirt to school. We rather stay in class.. the most thing that I don't unders…

What's The World's Worst Sound?

Image
VomitingMicrophone feedbackMany crying babiesTrain wheels scraping and squeking on tracksSeesaw squekingA violin being played badlyFartingOne baby cryingAn argument on a TV soap operaElectrical mains hummingTasmanian DevilCat spitting and howlingCoughingMobile ringtonesCreaky doorFingernails scraping down a blackboardSniffingDogs barkingPolystyrene squeakDentist's drill                source : National Geographic Magazine MAY 2007

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

Image
1) blog apa ni?
blog ini adalah apa yang terlintas dalam pikiran atau perkara yang saya nak cerita kn kepada semua tu yang jadi entry.sebab saya sendiri bukan la pandai sangat nak cerita sangat pun... ke arah yang lebih santai..pada mula buat blog ni,semua tulis dalam bahasa inggeris..tapi time tu memang main tulis je..dah lama-lama tengok orang lain punya blog,jadi mana yang boleh dijadikan pengajaran saya aplikasikan..lagi satu saya dulu ada diary,tapi sejak dah ada blog..ini jadi diary saya..apa yang saya rasa nak tulis saya jadikan entry..

2)mana saya tahu pasal entry ni?
sebenarnya dah lama ikut abang ben tapi tengok je.. ini pun saya buat keputusan dari saya tak tahu nak buat entry apa,baik saya buat ni...hahaha...

3)sebab pada mula saya buat blog?
sebenarnya sebagai assignment lecturer kelas ITS100 (minor in Computer Science)..siap kena submit lagi details,belajar buat entry.. tapi dah habis semester,jalan sendiri la kn..tak kan lecturer nak kena check..hehehehe...dah buat blo…

#4 wordless wednesday

Image

"serangan kad raya bakal dilancarkan"

hahaha bunyi gempak je kan entry kali ni? disebabkan saya cuti sem ni banyak masa jadi..saya dah buat keputusan <mood: penuh bersemangat yeahhh!!!> akan hantar kad raya bermula minggu depan saya akan buat hand made la..tak nak beli kat kedai or guna photoshop or hantar email tapi tu la..saya cuma akan hantar  pada kawan yang saya ada alamat je la kalau tak ada alamat,macam mana nak hantar kan? hahaha...so, kepada yang bertuah tunggu la ea.. kalau rasa nak secret admire hantar,boleh la bagi alamat.. so,korang macam mana? nak buat jugak? tak kisah la laki ke perempuan ke..buat je raya sekali setahun..bila lagi nak tunjuk penghargaan kita kat kawan2 dah kena start beli bahan-bahan la <aduss,dah macam nak buat program masakan pulak> peace (^_^)

#2 pengalaman pose dulu-dulu

untuk entry kali ni pasal over beli time bazaar ha!! ini biasa la kn.. time beli tu semua nampak sedap time tu la nak test semua.. macam puasa sehari je padahal esok leh try yang lain ni tak..time tu nak try semua bila dah berbuka, mula la.. "macam mana nak abiskn ni.." <mood: menyesal> time beli tak nak kongsi haha ni time kecik dulu la sekarang dah pandai sikit jadi pada semua kalau nak beli untuk berbuka tu biar lah bersederhana..okay? p/s: kat bazaar tu jual benda yang sama je contohnya kedai roti john boleh jumpa 2-3 gerai.. maybe harga atau cara buat je yang membezakan

#1 pengalaman pose dulu-dulu

nak kata dulu-dulu tak de la sgt.. tapi pengalaman berbuka yang tak le lupa "HAMPIR" terbukak pose ini semua gara-gara tak sabar hahaha...biasa la sebelum berbuka bukak radio nogori nak taw bila masuk waktu.. kan sebelum azan,biasanya akan ada bacaan doa sebelum berbuka ha,apa lagi...betul-betul lepas doa tu abis.. ngapp terus la tembikai.. tetiba semua orang pandang..owh jangan risau kat rumah jadi tak de la segan tahap dewa sangat adik lak jerit,"AKAK!!! BELUM LAGI LA" apa lagi cepat-cepat pergi keluarkan balik tembikai tu adus, nasib belum tertelan sepenuhnya punya la semangat berbuka kn?? selepas benda ni berlaku,memang berjaga-jaga la jadi,korang macam mana? pengalaman yang sama atau lebih extreme dari ni ? (^_^)peace~~

6 Jahanam

Image
bila? : matrik semester 2 Cikgu Harlina bagi gelaran 6 Jahanam kat diaorang ni kenapa diaorang dapat gelaran ni? time tu tengah kelas tutorial maths.. tapi hari tu ttbe 6 orang ni semua nak gi toilet..hahaha tak ke pelik kn? apa la diaorang nak buat kn lama la jugak diaorang pergi tak macam pergi toilet la senang citer.. apa lagi lecturer kitaorang dah macam polis la  tanya sorang2..ala2 penyiasat  dan ada yang sorang ni..mungkin dia ni jenis jujur bagitaw hal sebenar rupe2nya diaorang gi cafe..gi melantak..citt.. hahaha..apa lagi sentap la kot lecturer kitaorg tu.. siap gelaran 6 Jahanam dan bertapa brutal nye lagi lecturer kitaorang tu dia pi habaq kat semua lecturer setiap subjek kitaorang sabar betul la member2 yang kena jadi bahan.. p/s: dedicate kn post kat kawan f2p8 kmn9 08/09 magoo,ujang,bade,mell,anaqi,'atok tue' enjoy (^_^) ttbe rindu lak kat kawan kelas..

smoking dalam lif?

Image
macam hari-hari biasa,hang out dengan cousin..tgk wayang
tak ingat la citer apa..dah lama sangat..
ada peristiwa yang tak boleh diterima oleh saya..
SMOKING dalam lif.. nasib time orang tu smoking,saya dengan cousin tak ada kat dalam lif tu.
tengah-tengah tunggu lif,tetiba lif tu berasap..dah macam dalam oven lak bila tengok..
1st, saya ni dah la tak boleh bau asap..sort of macam allergic la jugak.
2nd, langsung tak ada rasa bersalah orang tu...
macam ni la,nak smoking tu boleh tapi jangan la kat dalam lif..kalau ada budak kecik macam mana..
kepada smokers, nak smoking tu pilih tempat orait sikit..
jauh dari orang kalau boleh dan bukan dalam bangunan la..
perihatin terhadap persekitaran (^_^)
suka bila ada zon bebas dari rokok..atau khas untuk perokok..