Posts

Showing posts from July 31, 2011

"macam satu dunia nak tahu"

saya tengah duduk kat dalam bas. biasa la baru abis kelas,penat2 dari kelas,tiba-tiba dengar ada dua orang ni borak-borak...uihh,kuat bukan main lagi..macam satu dunia nak tahu je..
untuk elak dari dengar apa yang diborak,saya buat keputusan untuk dengar lagu kat fone..dengan volume yang sangat kuat.  yang paling kelakar nya,dari tak tahu apa-apa boleh tahu la semuanya walaupun dah pakai earphone..sama je still dapat dengar..
ada jugak pernah terjadi perkara yang sama tapi ni satu bas tu nak dengar.
adusss,nak citer yang private tak perlu semua orang nak tahu..
bahaya kalau citer yang sepatutnya rahsia tapi semua orang tahu..
kalau perkara ni terjadi lagi,tah apa cara lagi saya nak buat untuk 'pekak'kan telinga ni..
tak semua benda kita boleh citer kat orang..ingat tu..

"hero kalah dulu" #2

saya selalu guna kata : hero kalah dulu
bila? : game bola kalah 1st round
"alarh..kita kalah la..down nye" en.X cakap.
"xpe la nak buat macam mana,bukan rezeki itu game 1st ni..xpe tebus la balik time 2nd game" miss W balas.
"tak dapat tangkap rentak permainan" en.X kata. hahaha macam2 pulak alasan ek..
"xpe la..biasa la tu hero kalah dulu" miss W kata dengan bersemangat.
"weii..korang dengar..miss W cakap hero kalah dulu..so,kita buktikan hero ni akan menang lastnya" en.X bertambah semangat...

kita pernah dengar 'actions speaks louder than words' kan? disini saya nak cakap..memang senang untuk berkata-kata je..perbuatan tu pun kena la sekali yang menunjukkan kita buat..bersungguh-sungguh..fikirkan la..

#3 wordless wednesday

Image
ni wallpaper dalam fone saya..

"hero kalah dulu" #1

when? : mid-semester exam results Semester 2 Matriculation

saya dan beberapa kawan tengok result bersama2
kemudian nya,masing2 mengadu..
"teruknya..baru mid-sem..apa yang aku belajar ni" bla bla bla
ada la lagi tapi malas nak detailkan..lupa sudeh
tiba2 datang lecturer math kitaorang.
Puan : so, math dapat bpe ni??
semua pandang antara satu sama lain..
semua : hehehehe....
Puan : alarh dengan saya pun nak rahsia ke?

dengan berani nya saya cakap "saya dapat C"
Lecturer saya pun "awat nye kamu dapat C? susah sangat ke?"
yang lain pun," aah saya pun sama..susah2"
then saya cakap," xpe puan..ni mid-sem jadi pengajaran kitaorang...
lagipun hero kalah dulu"
"oooo..hero kalah dulu ea...kita tengok nnt hero ni bangkit ke tak" puan cakap

dan yang paling tak sangka time lecture,puan cakap macam ni..
"saya tahu mid-term soalan a bit tough... hero kalah dulu kan?"
terkejut saya dengan kawan2 saya..kami saling berpandangan dan g…

#2 wordless wednesday

Image

pengalaman 1st day puasa

apa pengalaman time kecik2 dulu 1st day puasa?,"cobaan betul" skit2 tgk jam kn? "bila nak berbuka ni?" teringat dulu,bila buat kerja sikit kata,"puasa la..tido je la" over betul time tu.. padahal xde la teruk mana pun puasa nye
yang tak boleh makan saman, semua tv ada rancangan memasak tak pun yang pasal bazaar ramadhan tapi apa2 pun,lama2 dah tak rasa pun macam puasa ada yang amik peluang pose ni nak turunkan berat badan nak beribadah (tambahkan pahala,alhamdulillah) harapnya kalau sahur ni biar dari awal sampai dah nak abis puasa nanti,okay? "Selamat Berpuasa Pada Semua Yang Berpuasa" hehehe~~

semangat puasa

memandangkan puasa dah nak dekat entry kali ni pasal puasa... awal2 mesti semangat nak sahur dah nak hujung2 bulan dah malas nak bangun kalau saya,mesti sahur..kalau tak sahur rasa tak sempurna je hari tu kali ni puasa kat rumah (YAHOOO!!!)
so,hopefully time puasa jangan pulak entry penuh pasal makanan je tak pasal2 boleh terbatal puasa.. mesti time bazaar,semua benda nak beli kn? mula2 je tu..harapnya saya pun sama la tak tamak tengok semua benda sedap semua la nak beli.. mintak la dijauhkan perasaan tamak tu..