Posts

Showing posts from July 24, 2011

hang out

Image
memandangkan hari ni baru je  premier untuk Captain America (x perasaan pun hari ni 1st tayangan) awal2 pukul 11 pagi dah pergi bahau pergi tgk wayang "tgk je la apa2,janji ada" tu larh 1st plan kitaorg,tgk dgn hanis(kebetulan nama sama) time beli tiket,kitaorg yg 1st beli abg kaunter tiket ckp,"kalau xsampai 4org,citer xle on" padahal bila nk beli tu,dh melonjak2 keriangan "kita je ke?? gilerrrrr best" kalau tak mmg suka hati la nk ddk kat mne nnt
rating: 4/5 xnk citer sgt,sbb still 'panazz' kn? kalau dh citer,xde lak org nk tgk...
nak ucapkan terima kasih kepada kawan saya,hanis mula2 takut gk kot2 dia xlayan citer ni tapi sampai dh tukar profile picture kat fb mknenye suka la tu... thanks for today... p/s: saya ni kurang suka tangkap gambar, so..xde gambar time hang out...(sorry hehe)

#1 wordless wednesday

Image
ini adalah 1st entry saya  untuk "wordless wednesday" nampak sedapkan...mmg pun sedap.. yummy~~

Apa saya akan buat...

Ini adalah list "Apa saya akan buat kalau..."

1. dalam keadaan stress?
(makan aiskrim byk2,main apa2 sukan sampai penat)
2. homesick?
(mem'buzy'kan diri dgn kje,kalau dh xde kje tlg mmbr)
3. kawan dalam kesusahan?
(tlg selagi mampu)
4. dengar bunyi2 pelik kat area rumah?
(nak buat2 tdo mne boleh,nnt kata tak bertanggungjawab..kalau ada bapak,,hehehe dia lah hero ku)
5. bosan tahap gaban?
(internet,lyn citer,guling2,berangan)
6. ada org yg annoying kat dpn mata?
(kalau tgh tak rasional,myb tumbuk...kalau tgh rasional,layan je la)
7. ada org gila mintak nombor konon2 nk berkenalan?
(bg nombor yg salah)
8. ada lembu nk kejar? -pengalaman sendiri
(menjerit dulu sebelum masuk dalam rumah,nyorok dalam selimut)
9. tak sengaja rosakkan barang org lain?
(mula2 gelabah,then pikir ayat baik punye,dh pikir masak2 baru bagitahu...kalau org len gtaw dlu...tanggung sndr la)
10. orang mintak direction kat area bandar/ highway?
(mne yg tahu boleh la,kalau tak pass kn kat bapak..kuren…

citer seram? NO way...

sekarang ni dh banyak citer genre seram kn? bpe byk pun citer seram, saya siyes x minat w/pun org ckp, "xseram pun"
kadang2 tgk je la,pastu akan ckp
"tidakkkkkk nyesal tgk..xbest pun"
mulanye nape saya 'suka' tgk citer seram
citer CHILD'S PLAY
korg dh tgk?? dipaksa tgk...semua sekali (1-4)
bila tgk mata tutup dgn tangan..tapi still intai2 nk jgk tgk
malam2 terbayang,si chucky tu dtg kat bilik
dengan bawak pisau...then nak tikam!!
then jerit "tidaakkkkkk!!"
tu la selalu dlm bygn time kecik
dh la tdo sorg2 dlm bilik...
time sekolah mmbr citer hantu..time2 tgh syok citer
leh pulak pintu tu tertutup sendiri...<imaginasi bbdk>

dh makin besar,tak kan semua nk kne diteman,
so buat decision,elak dari tgk citer seram lepas beberapa tahun,tak tgk citer horror,
so,mmg dh x kisah kalau pergi toilet pukul 4pg
time ddk kat Samura dlu...
sampai mmbr ckp, "berani nye ko.."
disebabkan keberanian saya ni,ramai mmbr suh temankn..
gi ampaian,temank…

tido, tido dan tidur

tidur yang berkualiti selama 8 jam, betul ke? tapi makin kita byk tanggungjawab,kerja...makin kurang kita tido (mungkin utk beberapa org)
entry kali ni nk share sikit cerita pasal tido korg prnh x tido dalam kelas? saya pernah...hahaha  1. time tu kelas biology,tajuk pasal nutrition...slide kat depan kelas semua pasal makanan dan yg bengangnya time tu bulan pose..paham la kn? sedar tak sedar tertido dalam kelas. yg memalukan dh la paling depan dalam kelas, tido giler khusyuk..dan member sebelah pun join tdo sekali..aduyaii..tiba2 rasa mcm diperhatikan. mmg pun diperhatikan.. "jom,tgk diaorg tdo ramai2".. bukak je mata satu kelas pandang...dan sebelah kitaorg sederet dak laki semua pandang..aduyaii,malu giler den.. mmbr sblh xbangun lg,apa lagi siku la dia skit..boleh pulak lepas dia terjaga buat2 xde pape..segan nyaaaaaaaa
2. Cikgu Z : nisa,awat ngantuk sgt ni..tajuk emprical formula ni boleh buat x?      Saya : ha? saya ke cikgu?? hehe boleh <sipu2 malu>     Cikgu Z : ramai …

menangis sebab tak siap kje sekolah?

Image
korang pernah tak mengalaminya? well...adik saya contoh paling dekat dia baru dapat kerja sekolah tu hari rabu due date rabu minggu depan dan dia boleh nanges malam nye(hari rabu mlm dia dpt kje rumah)
sbb xtaw nk buat pe..<tajuk P.Seni : corak batik> bila saya tanya,"bila nk kne hantar?" then dia cakap, "minggu depan" apa lagi mengamuk la saya bila dengar, buat suspen je tu nk menunjukkan bertapa adik saya ni,nanges tak bertempat
kalau kita...esok due date,malam before tu baru nk buat ada la skit rasa segan dgn adik sendiri dia baru darjah 4 dh pikir nk siapkan kje awal2 saya ni..hahhaa....<paham2 je la> hopefully,perangai dia nk siapkan kje awal ni sampai dia sekolah menengah mne la cikgu dia x kenal "adik kamu ni rajin, kalau dia terlupa bawak buku.. risau betul la dia..takut saya marah" kata cikgu dia. jadi korg macam mne? pengalaman tak siap kje sekolah kne diri luar kelas? diri atas kerusi? semua orang mesti pernah kena kn??