Posts

Showing posts from July 17, 2011

rindu dengan kawaters KMNS

Image
dlu time matrik aktif dgn kawad, time tu masuk utk sje2 je. then x sangka lak terpilih utk KAKOM  yg paling rse berbesar hati kitaorg jd tuan rumah time tu, tiap2 petang ada training lepas kelas,rushing2 siap gi kawad sampai nk ke pkl 7 yg paling best kena pakai full uniform. dh rse mcm PALAPES je ek...x rasenye kureng skit la tp ala2 je time matrik rasa tu je yg saya pandai : kawad, buat formasi. dari form 1 sampai form 5 dh kawad move on je la dgn pe yg tahu kn?
training plus minus 2 bulan rasanye. kne hentak kaki kasi seragam, kawad tongkat time nak cari ketua pelatun..fuhh,dh mcm nk uji bakat apa je siap ada kriteria lagi : tinggi, kawad mantap etc (xigt la) antara peristiwa yg xdpt dilupakan mcm biasa semua gi training kat area surau kat atas bukit jauh la jgk. dgn pakai boot yg siyes berat,kne lak kawad utk gi training. then...ada sesuatu yg tak diduga ada yg datang lambat?? aahhh sudah mcm ne la pulak ni apa lg mengamuk la trainer kitaorg tu (pggl stap nama manje la konon2) time tu yg lamba…

melatah??

mesti korang mengalami situasi ni kn? sama ada korang yang melatah atau dengar org len melatah tahu x melatah tu apa? hehehe melatah tu biasa nye orang2 tua je ngidap nye.. tapi sekarang dh xkire umur dan...jantina jadi jangan la terkejut sgt kalau dgr bdk lelaki melatah "owh pocot mak ko tergolek" tu antara yg common la.. then kalau korg yg dgr,tanye kat mak korg cepat2, "mak..td mak tergolek ke?" <maaf2,gurau2 je..> orang kata melatah ni xbagus...boleh buat kita nyanyuk ye ke?? xtaw la btul ke x fakta tu.. apa2 pun jgn la dibuat2...dengar pun mcm buruk je tapi kalau yg dh terkejut tu,spontan terus kuar ayat2 kn... dalam situasi saya pulak sepupu saya melatah xde titik noktah.. sampai la 5-7 patah perkataan dan dia lelaki..hehehe yg paling peliknya xde orang perasan dia tgh melatah reaksi yg len blurr??? dan saya bersuara, "tadi tu kn...ko melatah ke? awat mcm pjg je? xde noktah" abih yg len dok gelak sampai pecah perut.. seharian sepupu tu dok jeling,"yg gtaw tu bua…

surat+kad dari kawan: sentimental value

Image
mungkin surat-menyurat hantar ke kawan dh xde sekarang ni suka sangat time diaorg bagi ini pun sbb aritu mengemas bilik,terjumpa la ni... kad ni dapat time form 4 (kebanyakannya)  sbb 1st time ddk asrama dan plg xbest nye time besday tu exam add math.. yg ada gmbr ladybird tu kawan saya nama dia lyana yg bg kreatif kan? time form 5,dia bagi yg ada bunga2 tu.. perasan x,yg ada kad warna merah tulis "Selamat Hari Lahir Anisa"? ni kwn2 lelaki kelas 4 cerdas yang bagi  yg paling sweet,diaorg letak kat atas meja so pagi2 sampai kelas nmpk kad tu atas meja
kali terakhir dapat surat mcm ni tahun 2005 kot sbb masing2 sibuk kn..nak PMR kn time tu surat2 ni biasa nye tanyakn khabar hehehe xguna pun format surat kiriman tak rasmi awal2 je la,lepas tu guna point form je yang pernah bagi mmbr SK Cenderawasih rinuga, fatehah, farah atiqa,ain syazana,hawa dulu selalu excited bila surat sampai rumah ini lak kad yg terharu jgk la.. so,terima kasih taw.. simpan lagi..sayang nak buang ini tak kan xtaw kot...hehehe KAD…

"dalam banyak-banyak...."

korang pernah tak main teka-teki yang bermula dengan  "dalam banyak-banyak...." hahaha...korang boleh cuba..siyes best... jawapan boleh ngarut,soalan suka hati kita cuma  syaratnya mesti LOGIK
contohnya: "dalam banyak2 jam, jam apa yang besar?" korang pasti akan tergelak kalau ada yang jawap merepek,layan je... kadang2 bengang jgk kalau ada yang ckp mcm ni "suka hati la tu soalan aku, jawapan pun aku nye la..." biasanya kalau orang yg ckp ni tanya soalan tah apa2,jawapan pun tah apa2 ayat cover,gitu la  yang penting kena sporting,andai kata kawan tu nk jd kn kita bahan teka-teki ni sampai member aritu sakit la kepala dia nk perahkn otak pikirkn "dalam banyak2..."
kalau naik bas, orang yg x sertai teka-teki ni..kena la bersabar sbb ada kemungkinan bas tu akan riuh rendah dgn gelak tawa dak2 ni (berdasarkan pengalaman) so,kalau korg nk try buat mula2 cari kawan..lg ramai lg bagus then,cari yg cepat pick up kepada yg tanya kn soalan,andai kata mmbr mungkin akan ckp &quo…

someone special to me

teruskan entry dgn mcm ne 1st time kitaorg kenal. lepas orientasi time part 1 dlu,terus senior kitaorg buat training utk basketball player perempuan utk Sukan Antara Fakulti (SAF).. sebenarnye, xde la terer sgt men...dh lme xmen...(last men kat samura,tu pun men sje2 je) senang citer mule kenalkan sini la,nama dia Zulfadli Hilmi Zainudin (pggl dia Fad). kat court basketball la kenal2, nyakat-menyakat... so, at that time I treat him as my best friend. support each other game..dia men utk boys and of course I play for the girls la.. hihihi mse tu bukan rapat dgn dia,as well as Syatirah and Yan (my other team-mates)
dia ni bukan saya kenal tujuan utk be my boy friend...i prefer pggl buah hati la...pakwe ni,,mcm pe je (sorry la ek) dh kenal perangai,then tiap kali kuar makan asyik pilih makanan yg sama...kalau makanan xpe jgk,ni pun kadang2 drinks pun nk sama..org kata pe tu..emm..ha coincidence mcm tu la kisah kami jgk..
at 1st saya siyes menyampah dgn dia... dh tu kat luar court pun nk …

xpe ke ajar adik tgk citer korea?

Image
my sister just 4 years old suka sangat tgk kartun especially citer kat channel ceria, 611 astro kalau dia bangun kena bukak channel tu je antara citer dia selalu tgk muscleman <mantaro!!> hagemaru, detective conan, one piece so nak x nak kena layan antara taktik utk diriku ni nk tgk citer korea kat KBS World "akk nak tgk citer abg hensem boleh?" <mata kena berkelip2,ala2 kensian...hihi> selalunye tgk citer saya ni xde la bising tapi kalau dgn dia kne bising,kalau x nnt dia akan bosan so,saya akan jerit mcm ni,"ensem nye abg ni!!" then,ingatkn xkn dpt respon dr dia, i guess i was wrong "aah la...ensem2...hehehe" dan dia akan tanye mcm ni,"ini spe ni?" atau "spe hero kak?" or "kenapa ni kak?" or "spe jahat?" so time tu xle nk fokus sgt la,kne berciter the whole sinopsis kat dia (alarh summary kn je)
mcm ni la keadaannye nnt kalau tgk citer antara alasan saya,kenapa ajar adik saya tgk citer korea -nnt xde spe nk ajar dia tgk ci…

peristiwa naik flight dgn member2

okay, ini dh berlalu lama pun. semua berkumpul kat KLIA. bla..bla..bla..(flow perjalanan tu jauh sgt)
naik flight bukan saje2 taw.. tujuan nak pergi kat UiTM Samarahan, Sarawak and of course sampingan jalan2 tu ada la..dah jauh2 xkn xpergi jalan2.. tapi saya kat sana hihihi try mcm2 makanan kat sana..
mee kolok, laksa sarawak, tapi kat entry ni xde la gambar2 makanan..
tujuan entry nak cerita peristiwa kelakar sebelum naik flight..sebelum tu nak mintak maaf kepada kawan2 saya..kerana cerita anda disiarkan disini...

1. kawan saya ni syok betul record perjalanan kitaorg dlm airport. dia punye semangat nak record, dia terjatuh kat area escalator yg mendatar tu...dia xperasan dh sampai.. kawan yg jatuh,saya lak jadi trauma..hihi time tu nak gelak xle, mmbr jatuh tu...terkejut aje la..

2. ha,yang ni peristiwa xle dilupakan..okay before masuk gate lecturer kitaorg ckp la,"ada spe2 nk buang air,g la dlu.." mmg ada yg pergi pun...lecturer (pmpn) saya pun pergi la toilet..
Scene : To…

KATAK!!!!! Tidakkkkkkk

obviously katak bukan la makhluk yang disukai sangat...urgghhh
maaf ea encik katak. banyak sangat peristiwa dengan katak yang xdapat dilupakan oleh saya. 1. dalam 1 hari mesti ada seekor katak kat bawah katil bapak : "bapak rasa akk kena cium katak tu nnt,diaorg bla la tu" me : "xnk2...dh seminggu dh asyik ada katak..mana dtg diaorg ni..plus minus 7 ekor dh" bapak : "tah la...sampai bapak penat buangkan katak ni keluar rumah. yea la tu kena 'sumpahan' katak" me: "pff...pulak...xske2"
2.bila tido dimaklumkan ada katak ada kat bersebelahan je..sumber dari bapak saya la.
3. katak ada dalam kereta??? sapa yang bawak masuk pulak ni....     what??? that frog was in my shoe??
4. tgh pakai kasut ada 'benda' yang menggelikan dlm tu...
5. my dad pun kena jgk..tapi dia lagi power sampai mati kena lenyek dgn kaki dia..
"eh? apa ni?? lantak la ha...(terus diri,rasa pelik,bukak kasut nmpk katak?)    "ha..tu la spe suruh masuk dalam kasut"
  …

The Amazing Spider-Man (2012) and Captain America

Image
mesti ramai dah dengar pasal Spiderman 4 yg paling jadi kontroversi ialah  Peter Parker dah tukar pelakon yg sebelum ni Tobey Macguire latest Andrew Garfield yg pasti orang akan salah anggap dan menyatakan  "it is a replacement" but sure is not.. even Andrew hope people see it as the new chapter for Spiderman
tak sabar nak tgk hasil lakonan dia mungkin orang akan bandingkan dia dgn Tobey whatever it is just watch it maybe there is difference
okay now about Captain America saya kat sini nak prejudis pasal negara kat sini but it just a part of me who like superhero that much selalunya dgr pasal Captain America dari katun bagus jgk dijadikan cerita Chris Evan take the main role and yeah the custom cool too... dia ni berlakon dalam Fantastic 4 kalau sapa2 ikut la 'Human Torch' so...best betul dia dh jadi 2 kali superhero sama la dgn Halley Berry; Cat Woman and Storm (X-Men)

p/s: sorry for the mix up language..bahasa rojak...hehehe

Inspiring me ECX Showdown 2011

Image
I watch Showdown 2011 since the 1st week and yeah sometimes I missed it even though i-city is just not far from my place but I would prefer to watch on TV ever since the show start, I always support the ELECOLDXHOT (ECX) they inspire me they creativity, hard work although I'm not a street dancer,but I really like they dance
the final Showdown 2011 was end a month ago but I think it was not too late for me to congratulate them so I hope they still keep dance, which they really good at
the best performance that I will like to watch on and on will be the Live Show on Week 8 'Magic' as the theme for me it's so flawless LOVE IT!! keep inspire on others

Best and worst job 2011

Image
proud to be one of the course that I take to be  number 8 on the list on best and worse job 2010 on wall street journal...
and up to number 4 in 2011 when I want to choose what are the courses that I would like to take all in the list 1st: statistician 2nd: actuary other I don't remember the reason that I make the decision to become statistician because I like the graph,charts that was my mindset before but the more I study about it the more I like it all about data, not just number data but also non-numeric data conduct a survey still have experiment to conduct (not just doctor,engineer or professor)
I don't regret with my option if there is other person who like to pursue statistic just go with it.. it might people say,"it's a tough" that's the best part...challenging.. i would like to say thanks to my aunt..because of her
i see other than engineering and doctor
as my future job *wink2*
although it is based on the US, just take it something as guidance
p/s: just change it...…

Promote Blog Kawan2 Saya dalam Satu Entry

asalnye dari blog Chegu Zubir ni saya dapat idea... tapi saya rasa saya nak share blog2 yang lain jgk..  ini antara blog2 yang saya selalu sekodeng kikikiki...
http://zubir5588.blogspot.com/ dia gelarkan dia Chegu Zubir... suka entry2 dia. ada yang berinformasi,ada yang seronok utk dibaca
bagi saya dia seakan2 byk benda nk diceritakan..
selagi saya ada masa utk layan saya akan layan...

http://akudan2day.blogspot.com/
ini kawan saya nyer blog...sgt fan pada SNSD...nice jgk entry dia...

http://dakulala.blogspot.com/  ini pun kawan saya punye blog... enrty dia ada mcm2 tapi tgk la mood dia mcm ne

http://seindahnukilanizumi.blogspot.com/
antara blog saya akan tgk2 jgk sbb bagi saya dia kreatif...

http://khairulazkar.blogspot.com/
dia ni boleh dikatakan photographer la...kawan satu sekolah dlu...SAMURA...kenal mcm tu je la..
hehehe anyway i like his work...tu yg promote utk entry kali ni...

http://nowevery1canbuy.blogspot.com/
this blog sort of shopping online...for those who like brand things but …