Posts

Showing posts from July 10, 2011

habis sudah....

akhirnya dah habis ronda 1 malaysia...selain kat n9, pulau pinang, sabah dulu tiap2 kali nak presentation,mesti gugup tapi dah lama2 ok,still nervous bayangkan la ada kira2 200 audience,it's not easy..
even Final Year Project (FYP) punye presentation xseramai tunyer audience baru aku paham kerja ayah aku yang dok jadi penceramah utk SPM English Paper sbb kn dia dh biasa, pandai tarik attention orang. tu yang bagi aku,bapak aku buat nampak senang je bukan senang ek nak buat orang fokus dgn apa yang kita cakap sedih jgk time kita present ada yang tido,borak2,buat2 xdgr mmg time tu kne kuat semangat  cari idea nak cakap..maybe kne crack a few jokes...dah la nk melawak xbpe reti nk spontan...
pengalaman yang xle nk dilupakan time presentation
b4 naik atas pentas nk present,diaorang ckp,"statistik susahhh" (siyes kne kuatkn smgt time tu)
and time kat uitm seri iskandar...gugup gile sampai ckp mcm ni time present,"baca je la kat slide ni.."
ayat bercelaru... jeles tgk kwn2…