Posts

Showing posts from February 27, 2011

Apa yang saya fikirkan...

Akhir-akhir ini saya terfikir banyak benda.. memang salah satu mengenai pelajaran...tp tah la..saya suka tengok keadaan sekeliling, orang2 sekeliling..mcm mana dia respond pada kita kalau kita senyum kat dia. Walaupun xkenal tapi masih senyum kn best tu.. Ignore la kalau ada orang cakap kita ni gila ke apa ke..tp pd pendapat peribadi saya la kn kalau kita senyum pada orang yang tak kenal,percaya la boleh buat orang lain senang hati walaupun dilanda masalah,dilema,gundah-gulana. Ada juga aku terfikir, kenapa kita suka cakap kosong..sama saja saya ni. Saya nak buat perubahan untuk tu.. maksud saya,kita tak semestinya kena cakap mengenai pelajaran, ada banyak lagi boleh dibualkan. contohnya perkara kita boleh luangkan dengan sepenuh jiwa dan bersungguh-sungguh dan akhirnya kita akan rasa puas hati. Memang saya berani cakap,ramai di antara kita banyak yang suka mengeluh, mengeluh dengan nasib kita yang teruk dan yang buat saya terbuka hati adalah kadang-kadang kita akan cakap siapa yang l…

projek pertama

Image
Ini adalah projek pertama kali aku buat. Aku rasa bangga sebab projek ini mendapat sambutan dari kelab inSTATS. Antara liku-liku yang aku hadapi pada permulaan menghantar proposal kapada dekan nak approve kn...bermula lepas aku pergi Kursus Pengurusan Organisasi pada 8-12 Disember 2010. Pada masa itu jugak,kami decide nk wat event ni.. so,aku diberi tanggungjawab untuk buat proposal. pendek citer,proposal ni kne reject 2 kali..yg kali ketiga bru approve. mmg terbaik la. first time, rse kne wat follow-up,wat call dgn pihak fakulti dan Bait al-amin(thanks pd intan,dia yg byk contek dgn org sne). the proposal totally approve end of january..

mse dh approve,ari tu jgk cari peserta 50org. wat promotion kat post,anta msg. mcm2 medium aku gne. ttbe last minute, budak part 3 dgn  xle nk join sbb ada modul. Mse tu try positif kn diri.. just pikir,kne cri ramai lg peserta. Xpe2 ada la hikmah sebalik ni.. minggu b4 nk g, siyes mcm2 aku kne setel. Mmg la penat tp bile aku renung2,puas sgt2...

Tar…