Posts

Showing posts from February 6, 2011

wakanabeb dgn mmbr kembara

Image
aku nk ucapkan 'terima kasih' kepada kawan aku, Ir Bukhari (nama facebook) telah wakanabeb kat aku...pergh...tobat lepas ni,aku xkn simply bkk apa2 link dr kwn2 aku...
aku lak fokus kat gmbr...mule2 aku igt nk cari perbezaan gmbr..mne tak nyer arahan dia bagi dalam bahasa cina,mne la aku paham... lepas tu kau..kuar gmbr raksasa dgn2 sound effect sekali...
Nasib baik, aku xpkai headfone..kalau x mau aku x nanges...gile lak aii
dan nasib baik jgk..aku x ddk umah sorg2..mau aku double nanges..
aduss...lemah jantung aku...nasib baik x..terhenti..
ko ni kn...mmg la bukhari.. kacau jek aku nk buat forecasting..dan nasib baik jgk time tu,aku x minum air...mau x lappy aku basah sbb aku 'fire' gne air kopi ni...anyway thanks wat aku x 'tido' nk siapkn assignment..
kuang asam jawa la bdk nie..
info tmbhan..aku jerit time kuar menda alah tuh...sambil tutup muka aku dgn bantal..
pergghh terbaik la.. kalau tiap sem ada org kne kn aku gni..mau giler aku dibuatnyer..
tapi kn …

citer disebalik post 10 feb

Image
ini citer sebaliknyer.. sebelum cuti mid-term, aku tdo bilik kak odah( nurraudhazainal.blogspot.com) malam nyer tu.. before tu,aku kuar dgn kak odah makan kat barra sksyn 7. mcm biasa la dia makan kat sne makan nasi kandar. ok2 ni dh lari topik ni. mcm ni la, lepas bngun subuh aku decide nk balik umah sewa aku lepas tu.. yea la kelas pkl 10.30pg kn, so ada la mse aku nk gosok bju ke hape ke..tunggu pnyer tunggu bas kn..aku naik la dlu bas uitm,sbb aku taw bas 604 senang dpt kat seroja. Dh sampai kat seroja,lepas tu terus la naik bas 604. dh aku naik kn..awal2 pagi mne la ada bdk naik bus ke arah sksyn 7..
drebar bus tu pun pelik,,"adik..ko nk g ke mne?, xde kelas ke??"
aku jwb "owh..xde la..malam td tdo bilik kawan siapkn assignment" tersengeh2 aku time tu.
"owh ada assignment ek,xpe2 ni nk balik umah sewa ke?" tnyer drebar bus tu lg. assignment la sgt tp...aku nk siapkn proposal event aku sbnrnyer...buat last check..haa lg 1 setelkn report induction INS…

I am happy with myself

1. because I'm not depend on others ( most of the thing I can do on my own)2. I know how to 'blend' in..( in other words mix with others) 3. I learn from my past. Avoid it to happen twice. 4. Love my family and all around me 5. I really do believe in my work.  6. Easy to forget other people mistake. (just move on with my life..there still more to come) 7. I like to challenge myself ( not all the time in comfort zone)
"THE BEST SUCCESS IN LIFE IS BEING A HAPPY HUMAN BEING - WHICH DEPENDS ON BEING HAPPY WITH YOURSELF"

he's beautiful (korean drama)

Image
One of my cousin said i look like the main cast of this Korean drama. Could it be?? 

Ko Mi-Nyeo & Ko Mi-Nam (both played byPark Shin-Hye),do I look like her? Maybe if you know me. It just in what way of my cousin said like that... I do watch the drama but not truly watch it(how could that be??) Just want to share.. 

post yg agak mengelikan hati

Image
ha...arini je aku dpt mcm2 komen best...and i know i have a lot of friend yg sama2 sewel... so,,thanks wat aku geli hati...walaupun ko x bpe sihat...aku dedicate kan ni utk ko...oraitt x??? hahha mne nk cari org mcm aku nieh...

kak odah, antara kawan,kakak dan musuh???

Image
Ini pulak pasal kawan aku yg kat UiTM...yg paham perangai aku...ajar aku mcm2.. selalu jgk wat drama dgn dia..tp bile kitaorg gadoh knfm lepas 2 mseti ok nyer...dh taw masing2 nyer perangai... aku ske dia masak pedas2 semua2...hehehe dia sgt caring kat aku... yg pasal post ni...mungkin takdir atau kebetulan dpt soalan ni... aku kdg2 sje je marajuk2 nnt dpt perhatian dari dia...hehehe...tp dia ckp aku xpandai pujuk dia ada ke ptt...mse kitaorg kuar...ada org ckp kitaorg ni adik-beradik...mungkin sbb kami ni org bugis kot...hhehehe kebetulan semata2

antara koleksi gmbr dia kat dlm lappy aku...byk je lg tp...kang blog aku ni penuh gmbr dia je... dia ni gler camera...pantang nmpk camera la senang citer

wakanabeb dgn junior

Image
ini la junior aku post kat wall aku...cehh aku igtkn btol2 nk cri gadoh2..tp yg bgs nyer cpt2 dia bg komen so that aku xpkr bkn2....hahaha ni adalah gurauan semata2...aku pun xde la amik serious pun..aku ok je

hahaha...enjoy it

Image
dh lama btol x nyakat kwn2 aku...kepada kawan aku,aiman...maaf la ek ko jd mangsa.. ini la sebenarnyer aku ske nyakat kawan2 aku tp sejak aku ddk kat UiTM ni dh lama rasenyer aku xnyakat kwn2 aku...xpe2 nxt time kalau ada,aku akan share kat blog aku...

11 Januari

Image
11 Januari..mcm nama lagu kn.. masa hari tu,siyes aku rse pelik je seharian..nk taw kenapa?? yea la ada la org tu wat surprise kat aku...aku xtaw pe2 la senang citer. Mne x nyer ttbe mmbr Fad nk ajak g mkn kat KFC...xprnh2 nk ajak..xde angin,xde ribut nk ajak.. Mse tu just pikir, "okay let just have some fun, grab smthg from KFC and then go home"
ish...dh la wat statement killer dpn semua org.. thanks syat,tutup mata aku ni..eleh,,tutup mata pun dh leh agak dh...rupenyer semua org taw pasal ni..except me.. At that time, ada kawan2 fad : din,fariz,afam,sakinah. Syat, Yan dgn kak Odah pun ada jgk... speechless at that time. It's like I want to say, " how could you guys do this to me.." (although really like it but mcm kne wakanabeb) BANG!! It does give impact on me and make me take time to response to that surprise...  Fad..U r the best on make me surprise...(jgn buat lg)



hargai sgt dpt kwn2 mcm ni...kalau nk aku tlg,,ckp je...kalau leh nisa setelkn...xde hal la..mmbr…